Danko vysvetlil, ako vidí situáciu s Matovičom. Tu je jeho vyjadrenie v plnom znení

    0
    Na snímke vpravo predseda SNS Andrej Danko a vľavo Igor Matovič z hnutia OĽaNO-NOVA pred televíznou debatou v RTVS k výsledkom volieb do Národnej rady SR v nedeľu 6. marca 2016. (Autor: TASR)

    Parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií totiž ešte pred troma rokmi rozhodol, že Matovičovi by mal byť odobratý mandát. Opakovane totiž porušil zákon o konflikte záujmov tým, že dvakrát nemal pozastavenú živnosť. Predseda parlamentu Andrej Danko by chcel tento problém priniesť na schôdzu, ktorá sa začína v utorok.

    „Pán Matovič porušil zákon. Dva roky som žiadal poslancov o zaujatie stanoviska a o zmenu zákona. Opozícia to na rokovanie parlamentu neposunula, skôr túto tému kritizovala a blokovala. A vrchol bol, keď ma poslanec Poliačik kritizoval za to, že to blokujem ja! Pán Matovič túto tému len spolitizoval, robil cirkus, aby vyvolal v ľuďoch emóciu. Chcem mu pripomenúť, a zároveň aj každému vysvetliť, že mu nikto nejde brať mandát. Treba sa však na tento zákon pozrieť a zapracovať doň také úpravy, aby to bolo aj v takýchto prípadoch jednoznačné. Ja som ten zákon nedržal dva roky v šuplíku, ohradzujem sa voči úmyselnému konaniu voči Matovičovi, ja som zo zákona povinný zaradiť tento bod na program schôdze,“ vysvetlil na adresu lídra opozičnej strany Andrej Danko.

    O tomto bode budú ešte poslanci rokovať na pondelkovom poslaneckom grémiu. Informovala o riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová.

    - Reklama -