Danko sa za správu k svojej rigoróznej práci komisii verejne poďakoval! Tu je jeho reakcia v plnom znení, stačili mu necelé dve minúty

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    Účelová komisia Akademického senátu (AS) Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici vytvorená na preskúmanie podozrení z plagiátorstva rigoróznych prác na UMB v piatok na zasadnutí AS konštatovala, že medializovaná dvojica rigoróznych prác, vrátane tej z roku 2000, ktorej autorom je predseda NR SR Andrej Danko,  “obsahuje časti, ktoré sú oproti zdrojovej literatúre mierne upravené, väčšina častí však rovnako vykazuje vysokú mieru zhody so zdrojovou literatúrou, miestami je zachované členenie kapitol a podkapitol pôvodných zdrojov”. Vyhlásenie prečítal predseda komisie Vladimír Janiš.

    Predseda parlamentu sa k predmetnej správe komisie vyjadril stručne, stačili mu na to necelé dve minúty: Správu predmetnej komisie beriem v celom rozsahu na vedomie. Prehlasujem, že som jej výnimočné zriadenie napriek verejnému tlaku rešpektoval a nikdy som do jej práce nezasahoval. Obzvlášť oceňujem, že komisia konštatuje, že moje rigorózne konanie prebehlo plne v súlade s platnými predpismi a že nebol porušený žiaden zákon. V celom texte však nie je uzmienené ani raz slovo plagiát, ktoré si naozaj moji oponenenti tak veľmi želali. Verejne ďakujem komisii a senátu UMB, že nepodľahli tlakom médií a politikov a nevydali voči mne účelový rozsudok,” vyhlásil Danko a vzápätí Kožený salón v priestoroch NR SR, kde sa tlačová konferencia konala, opustil bez toho, aby dal priestor na novinárske otázky. 

    - Reklama -