Danko prichádza so zásadnou novinkou: Bol to jasný a nekompromisný zámer, s ktorým sme vstupovali do koalície

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    Predseda parlamentu Andrej Danko je spokojný, že sa mu darí presadzovať ciele z volebného programu SNS. V komentári pre Hospodárske noviny však priznáva, že nie vždy je jednoduché presadiť svoje zámery v praxi. „O to viac ma teší, že niektoré ciele z nášho volebného programu, ktoré sa týkajú podnikateľov, v tomto roku vstupujú do života. Zámer je jednoznačný: zlepšiť podmienky pre podnikateľov a zatraktívniť ekonomické prostredie.m“ píše Danko s tým, že dobrou správou pre neho je, že sa od  januára rušia daňové licencie a firmy tak za daňové obdobie 2018 už nemusia platiť daňovú licenciu.

    „Zavedenie inštitútu daňových licencií zo začiatku roku 2014 sprevádzali búrlivé ohlasy, v ktorých práve podnikatelia vyjadrovali svoju nevôľu, čo viem ľudsky aj profesijne pochopiť. Som presvedčený, že zmena prináša podnikateľom úľavu,“ myslí si šéf SNS, pričom zdôrazňuje, že podnikateľom sa odoberá automatická povinnosť platiť daň z príjmu, to bez ohľadu na to, či je ich spoločnosť v zisku alebo v strate.

    Zmena prispeje podľa Danaka k skvalitneniu podnikateľského prostredia. „Zvyšovanie zamestnanosti je jednou z našich kľúčových úloh. Rovnako ako postupné odbúravanie administratívnych bariér, ktoré obmedzujú podnikateľov. Zrušenie daňovej licencie pomôže predovšetkým menším firmám – a túto pomoc im Slovenská národná strana prisľúbila,“ pokračuje Danko.

    „Očakávam, že tieto opatrenia pomôžu firmám napredovať. Jedna zmena však nestačí, preto sa budem aj naďalej angažovať za efektívne zlepšovanie nášho podnikateľského prostredia. A pretože dobrých správ na začiatku nového roka nikdy nie je dosť, doplním aj ďalšiu novinku: zrušenie zdravotných odvodov z dividend. Bol to jasný a nekompromisný zámer, s ktorým sme vstupovali do koalície, súčasť programového vyhlásenia vlády,“ uzavrel predseda parlamentu s tým, že Slovenská národná strana má v pláne zaviesť do praxe aj ďalšie výhody pre podnikateľov. 

    - Reklama -