Danko podá trestné oznámenie na Matoviča. Nazval ho zúfalcom, ktorý patrí do iného zariadenia

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    Danko s moderátorom diskusnej relácie V politike na TA3 Norbertom Dolinským takmer tretinu vyhradeného času venoval Matovičovi. „Nebudem sa dávať na jeho úroveň, že budem útočiť na blízkych,“ uviedol šéf národniarov.

    Matovič vyčíta Dankovi, že vytuneloval 52 miliónov eur zo sprivatizovaného podniku Lesostav Revúca a následne nezaplatil ľuďom mzdy. Danko tieto tvrdenia dôrazne vyvrátil. „Tento pán si mýli pojmy s dojmami… Jemu nejde o politickú moc, jemu ide o hašterenie, zlú energiu, agresivitu. Človek má čo robiť vôbec vstrebať jeho pohľad. Nikdy som nič neukradol, nič zlé neurobil.“

    Danko tvrdí, že Matovič má na účte stovky miliónov eur, a tak sa nezľakne ani jeho trestného oznámenia. Opozičného lídra nazval raz šialencom, inokedy zúfalcom, ktorý „patrí do iného zariadenia“.

    Opozícia si podľa neho neuvedomuje, že ak chce meniť veci, musí mať politickú moc a tú dosiahne len konsenzom. Súčasné opozičné strany však podľa neho nedokážu ľudí spájať a hľadať dohody. SaS podľa neho priniesla politiku útočenia a urážok, Miroslav Beblavý (nezaradený) je podľa Danka zúfalec, ktorý predkladá do parlamentu množstvo návrhov, s nikým o nich nerokoval a má pritom len jeden hlas.

    Kritizoval aj Počiatka

    Andrej Danko sa pustil aj do bývalých vysokopostavených funkcionárov SNS „na čele s podpredsedníčkou“, čím narážal na Annu Belousovovú. Podľa neho ľudia okolo Igora Matoviča, ale aj kotlebovci dnes „používajú fakty, ktoré spísali títo ľudia proti mne“.

    Danko sa venoval aj sporu s RegioJetom. Podľa vlastných slov nemá osobný problém s majiteľom spoločnosti RegioJet Radimom Jančurom. Trvá však na tom, že RegioJet si musí vážiť štát, v ktorom podniká. „Nie si iba brať hrozienka.“ Zároveň zdôraznil, že Slovensko nevyháňa investorov, váži si každého z nich. „Ale musí mať jasné čitateľné podmienky, štátni úradníci mu nemôžu nadštandardne vychádzať v ústrety spôsobom, ktorý poškodzuje záujmy Slovenska,“ doplnil. Danko by tiež prijal koncepciu dopravy do budúcnosti a investície do obnovy vagónov.

    Danko skritizoval aj bývalého ministra dopravy a politika Smeru Jána Počiatka, ktorý podľa jeho slov dovolil súkromnému prepravcovi poberať štátne dotácie – hovoril o sume 8,5 milióna eur vďaka trase Bratislava – Komárno. Na jednej strane sme podľa Danka pustili súkromníka, ktorý dostal dotácie, a na druhej strane sa z „čudných dôvodov“ stiahol štátny dopravca Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) z lukratívnej trasy Bratislava – Košice. Narážal na IC vlaky, ktoré teraz opäť obnovil.

    Hovoril aj o národnom leteckom prepravcovi, chýbajú mu aj slovenské lode na Dunaji. „Ide ma roztrhnúť, keď pozerám na Dunaj a nevidím tam jednu loď so slovenskou vlajkou,“ vyhlásil šéf SNS, ktorý chce riešiť aj zákon o energetických podnikoch. „Kde budeme mať kumulované podiely a štát bude hrdý partner tých chlapcov z J&T,“ vysvetlil.

    Autor: RB, TASR

    - Reklama -