Danko po smrti Pašku prosí novinárov: Odsúďte ľudí, ako je Matovič

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Mali sme s Paľom rozdielne názory. Poznal som ho, ešte keď nebol predsedom parlamentu. V niektorých veciach sme bojovali, v niektorých sme boli v zhode,” povedal Danko.

    Novinárov zároveň poprosil, aby v takejto vážnej chvíli odsúdili ľudí, ako je šéf OĽaNO Igor Matovič. “Zamyslime sa nad tým, kam spoločnosť speje. Ja nehovorím, že keď je niekto vo funkcii, robí len dobré veci. Ale život zbehne veľmi rýchlo a mali by sme sa naučiť, problémy si vyriešiť slušne,” dodal.

    V spoločnosti Danka sa do kondolenčnej knihy prišli podpísať aj podpredseda NR SR Martin Glváč (Smer-SD), ministri Peter Žiga, Peter Kažimír (obaja Smer-SD) a Peter Gajdoš (SNS), niekoľko poslancov Smeru-SD a SNS, Katarína Cséfalvayová z Mosta-Híd a Adriana Pčolinská zo Sme rodina.

    Pavol Paška zomrel na infarkt vo veku 60 rokov. Skonal v piatok dopoludnia v areáli Železničnej nemocnice s poliklinikou Košice. Paška bol predsedom parlamentu dvakrát. Svoje druhé funkčné obdobie však ukončil predčasne v roku 2014 v súvislosti s kauzou predraženého piešťanského CT prístroja. Do roku 2016 bol aj podpredsedom Smeru-SD.

    - Reklama -