Danko odložil zdvorilosti bokom a vypenil ako ešte hádam nikdy. Prišlo aj na kazajku

    0
    Andrej Danko (Autor: SITA)

    “Igora Matoviča zastaví iba kazajka a tú nemôžem dať do rokovacieho poriadku. Sú typy ľudí, ktorých zastaví len kazajka. Konkrétne ten pán M., predseda Obyčajných ľudí, je ten človek. A to, žiaľ, rokovák neznesie,” vyhlásil predseda parlamentu a SNS.

    Danko priznal, že sa dnes snažil vyprovokovať Matoviča svojím vystúpením, aby ukázal jeho pravú tvár. “Mohli ste počuť, ako Igor Matovič kričal, že predseda Národnej rady je špina, že ma zničí, zlikviduje. To je jeho skutočná tvár a politika, akú robí,” uviedol Danko.

    Tvrdí, že len reagoval na predchádzajúce Matovičove útoky, ktorý ho opakovane označil za skunka, ktorý príde a všetko zasmradí. “Taký lump, akým je Igor Matovič, ma nebude urážať,” zdôraznil Danko.

    Od svojej zmeny rokovacieho poriadku, ktorá prináša obmedzenia pre poslancov a silnejšie právomoci šéfa parlamentu, si Danko sľubuje kultivovanejšie a efektívnejšie rokovania pléna. Priznáva však, že nezabráni slovným útokom a urážkam.

    Danko pripúšťa zmeny v jeho návrhu, ktoré môžu prísť v druhom čítaní. Nevie si však predstaviť, s akou opozíciou by mal hľadať široký konsenzus. “Široký konsenzus? S kým? Veď opozícia neexistuje,” vyhlásil predseda parlamentu, ktorý je pripravený bojovať proti hnutiam ako OĽaNO-NOVA. To označil za sektu.

    “Netajím sa tým, že budem bojovať so zhlukmi náhodných ľudí skrytých v sektách, ktoré sa nazývajú hnutia, ktorých zneužíva ich líder, ktorý nevie, čo je politická zodpovednosť. Pretože si myslím, že štát nemôžu riadiť súkromné eseročky a ľudia, akými sú lídri súčasných opozičných strán,” uzavrel Danko.

    - Reklama -