Danko má v SNS ešte príliš veľa úloh, aby kandidoval na prezidenta, vyjadril sa Hrnko

    0
    Anton Hrnko a Andrej Danko (Autor: TASR)

    SNS by svojho kandidáta mala podľa Hrnka predstaviť po júnovom sneme. Ohľadom skutočnosti, že Andrej Kiska už na prezidenta kandidovať nebude, Hrnko poznamenal, že zrejme nie všetko sa mu podarilo ako chcel a zároveň si politik musí uvedomiť, akú mieru osobnosti chce svojej práci obetovať.

    “Vrcholová politika si vyžaduje celého človeka. Toto poznanie asi bolo tým rozhodujúcim, ktoré pán prezident pri svojom zvažovaní zobral na vedomie,” podotkol.

    Hrnko si nemyslí, že by mal Kiska zakladať stranu, s čím zase počíta jeho stranícky šéf Danko. “Človek, ktorý dosiahol vrchol v politike, by už mal zostať na vrchole a nepúšťať sa nižšie,” dodal.

    Danko v reakcii na Kiskovo vyhlásenie uviedol, že ho vníma ako osobné rozhodnutie prezidenta a berie ho na vedomie. “Pokiaľ ide o založenie politickej strany, verí, že voliči SaS, OĽaNO a Sme rodina budú mať konečne rozumnú alternatívu na voľbu,” uviedol Dankov hovorca Tomáš Kostelník.

    Kiska v utorok oznámil, že v budúcoročných prezidentských voľbách nebude kandidovať. Svoje rozhodnutie opiera o viaceré okolnosti. Ako vyplýva z jeho vyjadrení, z politiky sa úplne stiahnuť neplánuje. Politický zápas, ktorý začal svojím vstupom do politiky, nepovažuje za skončený. Chce premýšľať, ako najlepšie využiť autoritu a dôveru veľkej časti verejnosti. Chce prispieť k začiatku novej politickej éry na Slovensku.

    Prezidentské voľby budú na jar 2019. Parlamentné politické strany Smer-SD, SNS, Most-Híd, SaS, OĽaNO a Sme rodina ešte stále nepredstavili svojich prezidentských kandidátov. O menách väčšina diskutuje, niektoré už rozhodli a kandidáta predstavia čoskoro.

    Záujem o palác už prejavili Radovan Znášik, bezpečnostný analytik Juraj Zábojník a politický analytik a pedagóg Eduard Chmelár. Predbežný záujem mal deklarovať aj sudca Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin. O post sa hlásil aj finančník Imrich Béreš, ale z jeho vyjadrení vyplýva, že napokon zrejme kandidovať nebude.

    - Reklama -