Danko dostal medailu M. R. Štefánika. Obul sa do extrémistov aj “bláznov, ktorí ničia pamätníky našich osloboditeľov”

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Prišli sme do Národnej rady, aby sme úprimne poďakovali poslancom NR SR za schválenie príplatkov našim veteránom a ich vdovám a vdovcom, veteránom 2. svetovej vojny a SNP, ktorí sa nedožili dnešnej doby. Pri tejto príležitosti sme udelili predsedovi NR SR naše ocenenie,” povedal šéf zväzu Pavol Sečkár.

    Danko sa poďakoval a vyzdvihol, že poslanci príplatky schválili.  Ocenenie si váži. “Mám neskutočný pocit naplnenia svojej idey vo vzťahu k tomu, že konečne sa o téme obrany, armády a úcte tých, ktorí bojovali v histórii, začne rozprávať v inej dimenzii,” povedal.

    Sľúbil, že bude naďalej bojovať proti extrémistom. “Blázni, ktorí ničia pamätníky našich osloboditeľov, musia byť pod merítkom našej spoločnosti. Budeme pokračovať s tým, s čím ste bojovali vy. Fašistov musíme vyhnať z Národnej rady,” vyhlásil.

    So zástupcami zväzu hovoril Danko aj o možnosti zriadenia hrobu neznámeho vojaka. “Sme jedným z mála štátov, ktorý ho nemá. Budem viesť intenzívne rokovania s primátorom Bratislavy,” povedal s tým, že v hre je niekoľko lokalít.

    Účastníci národného boja za oslobodenie a vdovy a vdovci po týchto osobách už majú nárok na vyššie príspevky. Tie im prináša koaličná novela zákona, ktorá v novembri vstúpila do účinnosti. 

    - Reklama -