Danko dostal Matoviča na úroveň kotlebovcov, píše komentátor. A to aj napriek tomu, že na židov neútočil

    0
    Igor Matovič a Andrej Danko (Autor: TASR)

    Predseda mandátového a imunitného výboru Richard Raši informoval, že poslanci z ĽS NS Milan Mazurek a Stanislav Mizík spolu so šéfom OĽaNO-NOVA Igorom Matovičom sa na prvej schôdzi v roku 2017 musia v pléne ospravedlniť, inak dostanú za svoje výroky pokutu 1000 eur. Šéf Obyčajných ľudí pritom tvrdí, že za svoje prirovnania o židoch, ktoré povedal v rozprave k rokovaciemu poriadku, sa už ospravedlnil. „Len chorá hlava môže chcieť, aby som sa dodatočne ospravedlnil za niečo, za čo som sa už ospravedlnil,” vyjadril sa. Viac sme o tom písali TU.

    Komentátor v Denníku N Tomáš Gális tvrdí, že Matovič má schopnosť vystihnúť podstatu problému, no jedným dychom dodáva, že sa s ňou spája aj neumiernenosť, nedostatočná sebakontrola a až pubertálny vzdor voči konvenciám. „Žiadna metafora nie je dostatočne prehnaná, aby ju nepoužil, žiadny slogan nie je dosť nevkusný, aby ho nevykríkol, žiadny anonym nie je nedôveryhodný, aby preň nezvolal tlačovku,“ približuje Gális.

    Ako ďalej komentátor pokračuje, ukážkou tohto Matovičovho postoja je aj ceduľka s nápisom Inkvizičný výbor, ktorú šéf Obyčajných ľudí nalepil cestou na mandátový výbor. Podľa jeho slov sa predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi podarilo v rámci disciplinárneho konania dostať Matoviča na úroveň kotlebovcov. „A to aj napriek tomu, že na rozdiel od kotlebovcov použil ´len´ hlúpe prirovnanie a na židov neútočil,“ uzavrel.

    - Reklama -