Danko chce byť alfa samec, no nemá na to. Všetko, čo ponúka, je len agresívna nuda. Do predsedu parlamentu sa pustil komentátor

    0
    Predseda NR SR a SNS Andrej Danko (Autor: SITA)

    Politický komentátor Dag Daniš si myslí, že Danko sa v parlamente iba predvádza. „Machruje. A vyzerá pri tom úsmevne,“ píše Daniš a dodáva, „Danko si povedal, že sa zahrá na veľkého silného alfa samca.“ Podľa komentátora predseda parlamentu začal byť najprv konfrontačný, neskôr agresívny a nakoniec arogantný. „A trochu to prehnal,“ dodáva Daniš.

    Komentátor spomenul aj Dankove výroky na adresu otca Igora Matoviča. „To je už suterén. Urážať niekomu rodinu je nízke. A podlé,“ dodáva Daniš, podľa ktorého sa stal z Danka hulvát v snahe zviditeľniť sa. Komentátor si tiež myslí, že predseda parlamentu chce týmto spôsobom osloviť voličov Roberta Fica a snaží sa zvýšiť svoje budúce šance na post premiéra. „Dankov problém je však v tom, že je to hra, na ktorú nemá,“ snaží sa Daniš schladiť lídra SNS.

    Podľa komentátora v politike platia dve pravidlá – ak niekto vystupuje arogantne a postupne sa umierni, voličom sa stáva sympatický. Daniš ako príklad takéhoto politika uvádza Mariana Kotlebu, zatiaľ čo opačným prípadom je podľa neho Danko.

    Agresívna nuda

    „Druhé pravidlo. Ak je niekto nevýrazný, nudný, podpriemerný – a začne sa hrať na agresívneho „majstra sveta“ – ľudia to neberú. Lebo pôsobí neprirodzene a zle,“ píše komentátor na portáli Aktuality a dodáva, že Danko na takúto rolu nemá dostatok schopností.

    Volebný úspech SNS Daniš pripisuje práve tomu, že po vulgárnom Slotovi zrazu prišiel mierny a nekonfrontačný Danko, ktorý sa medzi voličmi stal populárny. Náhly nárast preferencií však predsedu parlamentu až príliš posmelil. „Svedomitý ambiciózny úradník zrazu tasí meč a hrá sa na drsného. Na Vikinga (mimochodom, touto poruchou často trpel aj Dankov predchodca Paška),“ dodáva Daniš, podľa ktorého však líder SNS zatiaľ ponúka iba „agresívnu nudu“.

    - Reklama -