Danko bude čoskoro bývať v novom dome za pol milióna eur. Odkiaľ zobral predseda parlamentu také peniaze?

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)
    Celú sumu, pol milióna eur, ktorú Dankova nová bratislavská vila stála, šéf národnej rady nevyplatil naraz. Hovorkyňa Eva Kliská pre Plus 7 dní uviedla, že sa predsedu parlamentu „rozhodol riešiť vlastné bývanie v Bratislave z vlastných zdrojov, nevyužíva možnosť nájmu, na ktorý má zo zákona nárok“. 
     
    Podľa Nového času si Danko na svoj nový luxusný dom nebral hypotéku. Za úver sa zaručil finančnou hotovosťou. Kto šéfovi národniarov na nový dom požičal, národná rada neuvádza.  
     
    Danko bude teda po presťahovaní bývať v rezidencii s rozlohou 570 metrov štvorcových, z čoho 140 je terasa. K tomu treba prirátať pozemok, ktorý má 480 metrov štvorcových a Čas pripomína, že súčasťou domu je aj vínna pivnica, bazén a garáž pre tri autá. 
     
    Predseda národnej rady je známy tým, že sa rád pochváli svojou finančnou nezávislosťou. Pred parlamentnými voľbami ňou vysvetľoval pôžičky pre SNS v hodnote 370 000 eur. „Ja som za 15 rokov v advokácii zarobil toľko, že si nemusím takéto finančné zdroje požičiavať. Viem ich poskytnúť,“ tvrdil pred vlaňajšími parlamentnými voľbami. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -