Danko ako Ficov nástupca na čele vlády? Toto si myslí politologička

    0

    Politická analytička a komentátorka Viera Žúborová z Katedry politológie a európskych štúdií Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave súčasnou politickou garnitúrou pod Tatrami nadšená veru nie je.

    V rozhovore pre portál aktuality.sk dokonca priznala, že súčasnú opozíciu považuje za najslabšiu v novodobej histórii. Dôvodom nie je podľa Žúborovej ani tak účasť Kotlebovej strany ĽS NS v parlamente, ako skôr spôsob, ktorým sa opozícia prezentuje.

    Len mediálne produkty?

    “Snažia sa preraziť skôr cez komerciu, čo je podporované aj médiami. Čím je to viac škandalózne, tým viac to médiá zaujíma. A oni idú touto cestou. Opozícia by mala byť reálnou alternatívou k vládnej moci. A to vidieť nie je. Nemajú takmer žiadne pripomienky k vytváraným návrhom zákonov,” myslí si Žúborová.

    Ako ďalej uvádza vedúca katedry politológie, Andreja Danka nevidí ako Ficovho nástupcu, keďže mu chýbajú rétorické zdatnosti porovnateľné s Ficom. Jej favoritmi sú skôr Igor Matovič alebo Richard Sulík.

    “Vedia polarizovať, i keď nie tak výrazne ako Robert Fico. Ale predpoklady na to majú. Sú schopní upútať časť spoločnosti, a keďže žijeme v konfliktnej politickej kultúre, tak ich predpoklady rastú,” predpovedá Žúborová.

    - Reklama -