Danko: Nie je na škodu, že hokejisti dostali malú facku

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    V utorok (30.5.) je verejné vypočutie kandidátov, zo zoznamu 12 uchádzačov vypadli mená troch, nesplnili podmienky výberového konania. „Sloven uchádzači poradiť s dramaturgiou.

    Predseda parlamentu oceňuje, že vláda pristúpila k verejnému vypočúvaniu kandidátov na post šéfa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Nevidí nič zlé na tom, že špičky z Mosta-Híd sa pred verejným vypočúvaním stretli s kandidátom Jurajom Mérym, generálnym riaditeľom sekcie riadenia projektov na Ministerstve dopravy a výstavby SR. Koaliční lídri majú podľa neho právo na súkromné stretnutia. “Keby som tu v tom čase bol, tiež by som sa stretol, nevidím na tom nič neštandardné,” povedal Danko.

    Šéf SNS objasnil aj jeho vzťah k ministrovi školstva Petrovi Plavčanovi (nominant SNS). “Neberiem kritiku, že ho riadim. Budem ho riadiť, lebo aj ja som zodpovedný za ministerstvo, budem hovoriť, čo tam má robiť,” uviedol Danko.

    Podľa neho nie je na škodu, že slovenskí hokejisti dostali na majstrovstvách sveta malú facku. Slováci by nemali haniť našich hokejistov, myslí si. V hokejovom zväze treba podľa neho robiť poriadky. Myslí si tiež, že hokejisti, ktorí na majstrovstvách získali medaily, by sa v slovenskom hokeji mali angažovať a odovzdávať skúsenosti.

    “V hokeji sa zanedbala príprava mládeže,” tvrdí Danko. Už platná novela zákona o športe má podľa neho podporovať športovcov do 18 rokov. Plánuje sa výstavba multifunkčných ihrísk v regiónoch.

    - Reklama -