Danko: Na DOD je jedno, kto je za koalícu alebo opozíciu, vítaní sú všetci

    0
    NR SR, Deň otvorených dverí pri príležitosti Dňa Ústavy (Autor: TASR)

    Je jedno, či je niekto Maďar, Poliak, Rus, Američan, akú má farbu pleti a vierovyznanie, dôležitý je dobrý úmysel. O tom je aj tento deň. Takto predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) privítal návštevníkov Dňa otvorených dverí v Národnej rade SR. Všetci poslanci, ktorí sa na ňom zúčastňujú, chcú podľa neho “úprimne ukázať, ako Národná rada funguje”. Nezáleží pritom, či sú z koalície, alebo opozície.

    Danko pripomenul, že na návštevníkov čaká program, na ktorom spolupracovali rôzne štátne zložky. “Tento komplexný deň nepripomína len Deň Ústavy SR, ale aj silu a funkčnosť Slovenska,” povedal. Prejav sa podľa svojich slov snažil skrátiť, pretože niektorí ľudia čakali pred bránami parlamentu v daždi. “Mrzí ma, že sme počasie nedokázali vybaviť,” zavtipkoval.

    V úvode dňa otvorených dverí vystúpil aj predseda českého parlamentu Radek Vondráček, ktorý sa v Bratislave zúčastňuje na Slávnostnej akadémii pri príležitosti 25. výročia vzniku SR. “Veľmi sa mi páči, akým spôsobom je poňatý tento deň otvorených dverí. My ho máme tiež, ale nemáme sprievodný program. A nemáme balóniky,” povedal s úsmevom. 

    Prezidentskí kandidáti zbierali podpisy

    Niektorí prezidentskí kandidáti využili Deň otvorených dverí v Národnej rade SR na zbieranie podpisov. Problém v tom nevidia. Prezentujú sa aj mimoparlamentné strany Spolu a Progresívne Slovensko. Podpisy zbierali Robert Mistrík, Milan Krajniak a Marian Kotleba, ale aj Most-Híd za Bélu Bugára, ktorý je v Košiciach na slávnostnom blahorečení Anny Kolesárovej.
     
    - Reklama -