Danko: Môj vzťah k Rusku? Slniečkari z Progresívneho Slovenska mi predsa do toho nemajú čo hovoriť

    0
    Andrej Danko. (Autor: TASR)

    “Ja ruskú tému nepopustím. Veď, kde inde majú naozaj chodiť naši podnikatelia, kde inde máme hľadať odbytisko? Kde inde máme fungovať, získavať skúsenosti, ako v Rusku? Veď, preboha, je to štát, kde sa predbiehajú Nemci, Francúzi, zástupcovia Spojených štátov amerických,” povedal Andrej Danko.

    “Tak mne naozaj nebude k tomuto Progresívne (Slovensko) a Spolu niečo rozprávať. To, že oni sú orientovaní len slniečkarsky, je ich problém,” dodal v reakcii na námietky opozície.

    Svoju návštevu v Ruskej federácii zároveň predseda NR SR nevníma ako odklon od politického smerovania SR, a to ani v kontexte toho, že Rusko navštívil deň po tom, ako bol v Bratislave americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo. Voči tomu, ako Pompeova návšteva prebehla, mal však Andrej Danko isté výhrady.

    “Slovensko je štát, ktorý musí mať dobré vzťahy aj so Spojenými štátmi. Ja som trošku viac urobil pre tieto vzťahy, ako všetci tí, ktorí sa včera s pánom Pompeom tľapkali vrátane ministra zahraničných vecí, vrátane všetkých tých z Globsecu,” povedal predseda NR SR.

    “Bola to naozaj nešťastne nastavená návšteva aj preto, že mi chýbal na stretnutí predsedu vlády aj minister obrany, ktorý urobil oveľa viac pre vzťahy Spojených štátov a Slovenska, ako všetci dokopy. Peter Gajdoš pre to urobil naozaj reálne viac,” dodal v tejto súvislosti Andrej Danko.

     

    - Reklama -