Danko: Bola to pre mňa veľká česť osobne sa stretnúť s Lukašenkom

    0
    Na snímke vľavo bieloruský prezident Alexander Lukašenko a vpravo predseda NR SR Andrej Danko počas prijatia v Paláci nezávislosti 4. Júna 2019 v Minsku. (Autor: TASR)

    “Hovorili sme aj o možnosti kooperácie v oblasti vzdelávania, uznávania diplomov, o možnostiach ekonomickej spolupráce. Najviac sme sa venovali rizikám modernej digitálnej doby,” zhrnul Danko.

    V súvislosti s digitálnym priestorom zdôrazňuje potrebu ochrany detí.

    “Ako európsky štát si uvedomujeme riziká, ktoré vychádzajú z digitálneho priestoru, z facebooku, youtube. Aké je nebezpečné, keď tieto médiá ovplyvňujú politiku. Aké je nebezpečné, keď je obrovské množstvo politických strán,” doplnil Danko.

    Lukašenko na stretnutí uviedol, že podporuje silnú Európsku úniu, ktorú považuje za jedinečný priestor, kde môžu slovanské národy reálne presadiť svoje záujmy. Danko v tejto súvislosti poznamenal, že slovanské národy patria v Európe k tým menším, a preto by mali užšie spolupracovať.

    Šéf parlamentu pozval bieloruskú delegáciu na oslavy 75. výročia Slovenského národného povstania. “Sme si blízke národy. Máme veľký potenciál v spolupráci,” povedal.

    - Reklama -