Danko: Áno, budeme to musieť zase vyriešiť my, koalícia

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Áno, budeme to musieť zase my vyriešiť, koalícia. Zase si bude musieť sadnúť Danko, Bugár, Fico a zase budeme musieť ustúpiť alebo nájsť kompromis, lebo ináč by to nefungovalo, a to sa týka každej oblasti,” povedal v stredu Danko.

    Na margo rokovaní koalície o aktuálnej situácii uviedol, že za SNS je poverený rokovať Tibor Bernaťák. Podľa Dankových slov má jasné inštrukcie, pričom prebiehajú aj telefonické rokovania. “Ja už som telefonoval aj s pánom Bugárom. Nemal som šťastie na pána Fica. Keď pristaneme, budem sa s ním rozprávať,” doplnil.

    Dodal tiež, že koalícia má rovnako možnosť sa rozhodnúť. Tvrdí, že dohodnúť by sa mali aj opozičné strany. Koalícia musí podľa jeho slov situáciu koordinovať.

    V utorkovom (12. 2.) prvom kole voľby poslanci nezvolili ani jedného kandidáta. Vo štvrtok (14. 2.) o 11.00 h budú hlasovať opäť. Majú vybrať 18 kandidátov na ústavných sudcov, a tých ponúknuť prezidentovi SR. Ten z nich má vymenovať deviatich, ktorí na 12 rokov zasadnú na Ústavný súd SR. Spolu je na ÚS SR 13 sudcov.

     

    - Reklama -