Danka trápia horalky a tričká. Generátor náhodných slov, chudáčik, vrchol deb*lizmu. Opozícia kope do národniara a koalície

    0
    Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) a podpredseda NR SR Béla Bugár (Most-Híd) (Autor: TASR)

    Národná rada žila ďalšou mimoriadnou schôdzou, ktorá sa však aj napriek naoko plnej rokovacej miestnosti nemohla začať. Prítomní koaliční poslanci sa totiž neprezentovali, a tak schôdza nebola uznášaniaschopná.

    „Bašternákovci sa pred malou chvíľou nezaprezentovali a znefunkčnili NR SR. Odvolávanie Fica je preto prerušené do 11:00 hod., kedy bude druhý pokus,“ píše Ľubomír Galko (SaS) na sociálnej sieti a pokračuje. „Chlapcom a dievčencom asi tie pondelkové protesty v Bratislave a v Košiciach stále nestačili, nedoplo im a naďalej budú skúšať trpezlivosť ľudí,“ búši do koaličného zlepenca, ako ich opozičníci nazývajú, Galko.

    (Text pokračuje pod statusom.)

    Zdroj: Facebook/Ľubomír Galko

    Rokovanie sa preto prerušilo s posunutím začiatku v nádeji, že sa dovtedy nazbiera dostatok poslancov. Ako Galko informoval neskôr, „bašternákovci sa nezaprezentovali ani pri druhom hlasovaní a presunuli rokovanie o odvolaní Roberta Fica na zajtra (štvrtok 7. 7.) na 9:00 hod. Do prezenčky sa ale zapísali,“ píše a pokračuje: „Vyplýva z toho, že plat za dnešný deň im ide, lebo ak by to nespravili, mali by neospravedlnenú absenciu.“ V závere svojho príspevku sa saskár pýta: „Aké z toho vyplýva ponaučenie?“ na čo si sám aj odpovedá: „Bašternákovcom síce smrdí robota, ale peniažky im za ňu, aj keď ju reálne nevykonajú, nesmrdia,“ uzavrel.

    (Text pokračuje pod statusom.)

    Zdroj: Facebook/Ľubomír Galko

    Žiadanie poriadku nie je návrat do mečiarizmu

    Po prerušení dvoch mimoriadnych schôdzí pléna, ktoré iniciovali opoziční poslanci s cieľom odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka a neskôr aj premiéra Roberta Fica, vyhlásil predseda NR SR Andrej Danko, že nikto nikomu v národnej rade nezakrýva ústa. „To, že od niekoho žiadate poriadok, to nie je návrat do mečiarizmu, ale realizovanie ideí, ktoré zodpovedajú dnešnej dobe,” odkázal Danko na margo kritiky opozície.

    Bez trička, horalky a troška sa zakokce

    Ako ďalej vo svojom vyjadrení pokračoval predseda národniarov: „Možno sa občas zakokcem,” priznal, „ale vždy budem od srdca hovoriť veci, ktoré cítim” a pokračoval, že „keď raz budem odovzdávať svoju funkciu nástupcovi, nikto v tejto sále nebude mať tričko, nebude urážať kolegov a otvárať si horalku,” uistil. Danko predpokladá, že schôdzu k odvolávaniu premiéra sa nepodarí otvoriť ani na tretí pokus vo štvrtok ráno. Potom bude aj s rokovaním o vyslovení nedôvery Kaliňákovi presunutá na september.

    Slová predsedu parlamentu Andreja Danka nenechali na seba dlho čakať a opozícia sa na jeho adresu vyjadruje nevyberaným slovníkom.

    Generátor náhodných slov či vrchol deb*lizmu

    Podľa lídra Obyčajných ľudí Igora Matoviča „Andrej Danko, alias Generátor náhodných slov, dnes opäť porazil Vladimíra Mečiara – neumožnil nám, aby sa čo i len začala mimoriadna schôdza na vyslovenie nedôvery Robertovi Ficovi“. Ako ďalej pokračuje Matovič na svojom facebookom profile, „tento najväčší mysliteľ dnešných čias, miesto toho, aby si robil svoju prácu, ktorú mu prikazuje ústava – zabezpečiť kontrolnú úlohu parlamentu voči vláde, robí z parlamentu rohožku, do ktorej si Fico len svoje boty obtiera,“ tvrdí a pokračuje, že to je asi preto „lebo má iné, väčšie, starosti – s*rie ho dvojbodka v logu RTVS, s*rie ho moje tričko alebo transparent, ktorý leží na koberci…“ uvádza.

    (Text pokračuje pod statusom.)

    Zdroj: Facebook/Igor Matovič

    Ako v závere svojho príspevku píše: „…možno to bude všetko len tým, že “keď číta, tak nikdy nepoužíva papier” – a tak si asi nikdy ústavu a rokovací poriadok neprečítal. Chudáčik,“ uzatvára.

    Prúd slov sa na Dankovu adresu vyrojil aj od poslanca hnutia Sme rodina Petra Pčolinského, ktorý dianie v parlamente okomentoval slovami: „Tak toto bol úplný vrchol deb*lizmu!“ a pokračoval, že „takýto zmätok, aký vniesol Andrej Danko, som nie že nezažil, ale ani ešte nevidel za tie roky, čo sledujem politiku.“ Podľa Pčolinského je to niečo neuveriteľné. „Hanbím sa za to, že som súčasťou teátra s názvom NR SR.“

    (Text pokračuje pod statusom.)

    Zdroj: Facebook/Peter Pčolinský

    Ani Matovičov poslanec Ján Budaj si nebral servítku pred ústa, keď sa vyjadroval na adresu predsedu národniarov. „Pán Danko zmaril rokovanie NR SR. Opäť bolo plénum plné poslancov, ale koaliční sa neprezentovali,“ informuje na Facebooku. „Čo to celé značí?“ pýta sa Budaj a zároveň si aj odpovedá: „Značí to, že nebol problém transparent, ale strach z argumentov opozície, ktoré by zazneli na mimoriadnej schôdzi,“ menuje dôvody a pokračuje: „Značí to, že SMER si to nasmeroval opäť prudko dozadu, k Mečiarovi a jeho metódam,“ uzatvára.

    Zdroj: Facebook/Ján Budaj

    autor: TASR, du

    - Reklama -