Daniel Landa burcuje u susedov: Utečenci sú súčasťou obrovskej machinácie. Chystá ju niekto, kto chce rozje*at našu krajinu. Vy ste bojovníci, Česi. Vyzývam vás do boja

    0
    Daniel Landa (Autor: Hans Štembera)

    Záznam tejto časti koncertu sa vďaka pohotovému divákovi objavil na serveri YouTube už v nedeľu ráno. Landa v prestávkach medzi piesňami avizoval, že v poslednej dobe ho mnohí podnecujú, aby sa vyjadril k problému utečencov. Potom divákom svoje stanovisko skutočne poskytol, a to svojím nezameniteľným spôsobom.

    „Chcel by som vám povedať, že situácia je oveľa vážnejšia, než si ktokoľvek z vás dokáže predstaviť,“ obrátil sa na divákov svojho koncertu. Následne začala hrať v pozadí jeho prejavu dramatická hudba, pri ktorej Landa varoval: „Náš svet je vo vojne. A naša krajina je v zásadnej etape. Ide o to, či povieme rozvratu áno alebo nie.“ Zatiaľ čo sa po pláni šírili dramatické zvuky organa, od speváka zaznelo, že problém nie je ani zďaleka len o utečencoch. „Utečenci sú len malá časť obrovskej machinácie, ktorú na nás niekto navliekol,“ predniesol. A čo je cieľom tejto machinácie? „Rozje*at stabilitu Európskej únie, rozje*at naše krajiny,“ objasnil.

    On sám vraj nemá potrebu zbytočne vykrikovať, namiesto toho radšej začal systematicky bojovať za našu vlasť. „Do boja, v ktorom ide o život. A do tohto boja vyzývam každého českého bojovníka a každú českú bojovníčku,“ volal do aplauzu davu. „Nezabudnite, odkiaľ pochádzate. Z Keltov, Germánov a Slovanov. Nikdy na to nezabudnite,“ obrátil sa na publikum. Náš svet je podľa Landu vo vojne a naša budúcnosť závisí od pevnosti našich postojov.

    CELÉ VIDEO SI MÔŽETE POZRIEŤ TU

    „Bratia a sestry, čaká nás ťažké obdobie. Vydržte,“ povedal Landa počas vírenia bubnov a potom zaspieval pieseň „Ona“, ktorá je o vojne.

    Neskôr počas gitarového sóla uprostred skladby burcoval publikum: „Vy ste bojovníci, nie Švejkovia, Česi.“ Napokon zavŕšil pieseň posolstvom: „Chráňte naše duše, zaznieva často do neba.“

    autor: jav

    - Reklama -