Ďalšie zavraždené dievča vo švédskom utečeneckom tábore

    0
    Švédsku políciu zalarmovali v nedeľu popoludní a tá okamžite prišla na miesto činu, kde našla mŕtve telo dvadsaťpäťročného dievčaťa. Údajne ide už o štvrtý prípad vraždy vo švédskom azylovom centre v tomto roku.
     
    Súdiac podľa stavu, v ktorom švédska polícia telo našla, začali dôstojníci prípad riešiť ako vraždu. Údajne bola jedna osoba už predvolaná na výsluch. Národnosť zavraždenej Švédky úrady zatiaľ nezverejnili.
     
    V súčasnosti je švédska polícia stále na mieste činu a plánuje vypočuť niekoľko obyvateľov rezidencie. Hostel je zatiaľ uzavretý. Opäť otvorený bude až vtedy, keď bude dokončená dôkladná prehliadka celého miesta a nazhromaždené potrebné dôkazy.
     
    Už v marci tohto roku došlo vo Švédsku k podobnému incidentu, keď bol devätnásťročný chlapec dobodaný, na následky čoho neskôr aj zomrel, v azylovom centre neďaleko Lindesbergu v centrálnom Švédsku.
     
    Práve v čase tejto vraždy vyhlásil policajný hovorca lindesberskej polície Stefan Wickberg, že sú „azylové centrá pre políciu veľký problém“. „Veľmi často nám z nich volajú, aby sme prišli vyriešiť rôzne spory a ďalšie výtržnosti,“ uviedol.
     
    „Ľudia v týchto utečeneckých centrách často prichádzajú z vojnových zón a pre mnohých z nich je problém vychádzať s ostatnými obyvateľmi týchto zariadení,“ dodal.
     
    Bezmála desaťmiliónové Švédsko zaregistrovalo len v minulom roku 160 000 žiadateľov o azyl.
     
     
    autor: fib
    - Reklama -