Ďalšie spojenie Panamských dokumentov a Slovenska odhalené. Tentoraz sú v tom namočené médiá

    0
    Jaroslav Haščák vedúci organizačnej zložky spoločnosti Penta Investments Limited (Autor: SITA)

    O napojení na slovenskú tlač sa dozvedel denník SME. Upozorňuje na to, že spoločnosť V3 Media Holding, ktorej šéfuje istý Victor van Beemen, má vplyv aj na Slovensku, a to prostredníctvom finančnej skupiny Penta.

    Vydavateľstvo News & Media Holding na Slovensku vydáva denník Plus JEDEN DEŇ a časopisy TREND a Plus 7 dní. Podľa Nového Času má toto vydavateľstvo jediného akcionára, a tým je už spomínaná spoločnosť V3 Media Holding. Meno Victora van Beemena sa v Panamských dokumentoch objavilo v súvislosti s jeho ďalšou firmou Portland Partners, ktorá sa venuje podobnej činnosti ako Mossack Fonseca, čiže zakladaniu a spravovaniu firiem. Informácie však nenasvedčujú, že by Beemen bol priamo zapojený do nelegálnej činnosti.

    „Sme finančným partnerom V3 Media Holding, majiteľom firmy. Predpokladáme, že pán van Beemen bol najatý, aby V3 Media Holding založil a spravoval, keďže jeho holandská spoločnosť poskytuje služby v oblasti zakladania a správy firiem,“ vyhlásil hovorca Penty Martin Danko. Táto služba podľa neho nesúvisí s Beemenovými inými aktivitami a tým, že sa jeho meno objavilo v Panamských dokumentoch.

    - Reklama -