Ďalšia hanba predsedu Junckera. Začal hovoriť o “lídroch z iných planét” a nikto navôkol nechápal

    0
    Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker (Autor: SITA)

    „Mali by ste vedieť, že tí, ktorí nás pozorujú z diaľky, sa obávajú. Videl som, počul som a načúval som niektorým z vodcov z iných planét. Veľmi sa obávajú spôsobu, akým sa bude EÚ ďalej uberať. Preto by sme mali uistiť Európanov aj tých, ktorí nás pozorujú z diaľky,“ uviedol Juncker.

    Jeho slová si všimol server SecurityMagazin.cz.

    Pôvodný text TU.

    Junckerove vystúpenia sú kuriózne čoraz častejšie. Napríklad deň pred hlasovaním Britov dal jednoznačne najavo, že prípadné rozhodnutie britských voličov v prospech brexitu bude nezvratným krokom, po ktorom nebudú nasledovať nejaké ďalšie vyjednávania. Ďalej uviedol, že v prípade, ak bude výsledkom hlasovania rozhodnutie, že Británia v EÚ zostáva, bude musieť Európska komisia rýchlo predložiť a za pomoci nadcházajúceho slovenského predsedníctva presadiť obsah februárovej dohody premiéra Davida Camerona s európskymi partnermi.

    Potom, ako Briti o deň neskôr rozhodli, že z Únie chcú naozaj odísť, Juncker predstúpil pred novinárov a plamenne rečnil. Ale len do chvíle, kým sa ho novinári spýtali, či odstúpi. So sklopenou hlavou, bez odpovede, za smiechu i potlesku prítomných odišiel.

    Konflikt Juncker vs Farage

    Médiá Juncker zaujal i pri mimoriadnom júnovom rokovaní v Europarlamente. Dal najavo, že ho odchod Britov z Únie mrzí, ale EÚ je podľa jeho názoru aj tak dosť silná a letí vpred novým výzvam.

    Dôrazne pritom odmietol, že by on osobne bol nejakým byrokratickým robotom alebo technokratom, ako tvrdia jeho politickí oponenti. Tvrdej kritiky sa dočkal aj predseda UKIP a europoslanec Nigel Farage.

    Používal vraj nacistickú propagandu a nepravdivé argumenty. Najviac ho popudilo, že Farage, ktorý sedel len kúsok od neho, mal na stole ostentatívne vystavenú britskú vlajku a pri prejave predsedu Európskej komisie sa dobre bavil, dokonca ironicky tlieskal.

    „Vy tu tlieskate naposledy,“ zaštekal rozčúlene Juncker smerom k britskému europoslancovi.

    „Do istej miery ma prekvapuje, že tu stále ste. Bojovali ste za odchod, Briti preň hlasovali. Tak čo tu ešte robíte?“ osopil sa vtedy naňho.

    - Reklama -