Ďalší záťah proti teroristom, tentokrát v Holandsku. Podozriví chceli útočiť opäť na francúzske ciele

    0
    Explózie na letisku v Bruseli (Autor: Reprofoto, Sky News)
    Zatýkanie v holandskom prístavnom meste prišlo na žiadosť francúzskych úradov, keďže zadržaný je francúzsky občan. Podľa holandskej prokuratúry, na ktorú sa odvoláva agentúra Reuters, je podozrivý „zapojený do prípravy teroristického útoku“. 
     
    V rukách holandskej špeciálnej protiteroristickej jednotky končila okrem francúzskeho tridsiatnika aj dvojica občanov Alžírska. Identita štvrtého zadržaného zatiaľ nie je známa, ale v prípade dvojice Alžírčanov ide údajne o mužov vo veku 43 a 47 rokov. Štvorciu mužov zadržali špeciálne jednotky holandskej polície v západnej časti Rotterdamu na dvoch rôznych adresách. Pre prípad protiútoku zo strany podozrivých teroristov evakuovali aj okolité budovy. 

    Európa v strachu 

    Zatýkanie v Holandsku prišlo necelý týždeň potom, keď v Bruseli zaútočili teroristi na letisko a stanicu metra v blízkosti európskych inštitúcií. O život vtedy prišlo vyše 30 ľudí a stovky utrpeli zranenia. K útokom sa prihlásili militanti z takzvaného Islamského štátu a ukázalo sa, že atentátnici boli súčasťou väčšieho medzinárodného sprisahania. Vyšetrovatelia nevylučujú spojenie bruselských útočníkov s tými, ktorých zatkli v Rotterdame. Rovnako nie je vylúčené ani to, že patrili do skupiny, ktorá spáchala vlaňajšie útoky v Paríži. 
     
    - Reklama -