Ďalší zárez letectva. Významný veliteľ IS vyletel do vzduchu

    0
    Americké bezpilotné lietadlo typu Predator. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Identita vysokopostaveného veliteľa zatiaľ nebola prezradená. No džihádista bol o život pripravený počas štvrtka, keď sedel v aute v meste Rakka spolu s troma ďalšími ľuďmi. Sýrsky pozorovací úrad pre ľudské práva oznámil, že veliteľ mal v hierarchii kalifátu naozaj vysoké postavenie. Do hlavného mesta Rakky Islamského štátu dorazil potom, čo ušiel z mesta al-Shaddadah z provincie al-Hasakah.

    Ako sa ukazuje, útoky letectva dosahujú pozitívne výsledky. Už v minulosti jedno z bezpilotných lietadiel pripravilo o život významného a neslávne známeho kata teroristov Džihádistu Johna. Popravca zomrel pri pozemnej akcii jednotiek SAS, ktorá bola zakončená útokom dronu. „John“ patril k najbrutálnejším vykonávateľom rozsudkov smrti IS. A aj ku komerčne najznámejším.

    K ďalším úspechom letectva patrí aj akcia, pri ktorej zomrel líbyjský vodca teroristickej bunky Visam Zubajdi, známy ako Abu Nabil Anbari. Toho pripravili o život počas naplánovanej akcie mierenej špecificky proti jeho osobe. O problematike informoval webový portál Syriahr.com.

    - Reklama -