Ďalší prezidentský kandidát odovzdal podpisy. Chce naďalej zápasiť so Smerom

    0
    František Mikloško (Autor: TASR)

    Svoju silu vníma Mikloško v tom, že vychádza s ľuďmi z kresťanského aj sekulárneho prostredia. “Som z kresťanského prostredia, ale vždy som hľadal kontakt s okolitými zoskupeniami a vždy som ho nachádzal. Chcem týchto ľudí spájať a všetky svoje sily vniesť do boja za slušné Slovensko. Chcem vniesť pokoj do rozhádanej koalície a opozície,” priblížil.

    Súťaž o to, ktorý prezidentský kandidát by mal podporiť ktorého, bola podľa Mikloška zatiaľ len fiktívna, pretože prieskumy nepracovali s reálnymi kandidátmi. Vie si naopak predstaviť, že by iný kandidát pri jeho životných a politických skúsenostiach podporil jeho. Hovorí však, že svoj život neráta na víťazstvá a prehry, ale je to kontinuálny zápas.

    V kampani sa spolieha na svojich priateľov. “S najväčšou pravdepodobnosťou nebudem mať billboardy, ale chcem prísť s istou formou oslovenia verejnosti. Budem sa stretávať s ľuďmi a so skupinami ľudí, v ktorých som sa pohyboval vždy. A cez týchto ľudí by som chcel osloviť aj ďalších,” uviedol Mikloško. Spolieha sa tiež na televízne a rozhlasové diskusie.

    Prezidentské voľby budú v sobotu 16. marca, prípadné druhé kolo 30. marca. Návrhy kandidátov je možné doručovať do 31. januára 2019 do polnoci. Okrem Mikloška svoje petičné hárky odovzdal aj sudca Štefan Harabin, vedec Robert Mistrík, občiansky aktivista Martin Daňo, predseda Mostu-Híd Béla Bugár, bezpečnostný analytik Juraj Zábojník,  Zuzana Čaputová a Bohumila Tauchmannová.

    - Reklama -