Ďalší otrasný prípad. Muž vtrhol do domu, znásilnil 15-ročné dievča, polial ho horľavinou a zapálil

    0
    Ulice mesta Naí Dillí v Indii (Autor: SITA)

    Dievčina utrpela popáleniny na 80 percentách povrchu tela a jej stav je kritický, informovala dnes agentúra DPA. Dievča by malo ešte podstúpiť vyšetrenie, ktorým sa zistí, či došlo k znásilneniu. Polícia medzičasom zadržala muža, ktorý je podozrivý zo spáchania trestného činu. Došlo k nemu na predmestí Naí Dillí, v dome rodičov dievčaťa, kam páchateľ prenikol.

    Rodičia dievčaťa spresnili, že ich dcéru už dlhší čas prenasledoval 20-ročný muž. Vlani, keď ju začal obťažovať, dievča prestalo chodiť do školy. O sexuálnych útokoch na ženy a dievčatá v Indii sa začalo viac hovoriť po brutálnom znásilnení, ktorého obeťou sa stala študentka medicíny koncom roku 2012. Nasledovali masové pochody v mnohých mestách Indie, ktorých účastníci žiadali sprísnenie trestov pre páchateľov takýchto trestných činov a lepšiu ochranu žien.

    Indická vláda v minulosti ako reakciu na sériu útokov na ženy vydala vyhlášku, podľa ktorej páchateľov mimoriadne surových znásilnení môžu odsúdiť dokonca na smrť. Tieto prípady majú v zrýchlenom konaní po nariadení vlády riešiť osobitné súdy.

     

    - Reklama -