Ďalší kšeftár na scéne? Lipšic mal predávať štátny majetok za zvláštnych okolností

    0
    Daniel Lipšic (Autor: TASR)

    Malo k tomu dôjsť v roku 2012. Ministerstvo vnútra sa vtedy zbavilo pozemkov v Líščom údolí v bratislavskej Karlovej Vsi deň po Novom roku. Pozemky podľa denníka v tom čase spravoval vtedajší obvodný úrad v Bratislave, prednostom úradu bol Lukáš Pokorný nominovaný Lipšicom.

    Išlo o parcely spolu vo výmere 4694 metrov štvorcových, ktoré úrad predal za 234.700 eur. Pozemky kúpila od štátu podľa denníka firma Ekofin consult v Oravskom Podzámku, ktorej šéfoval Vladimír Klocok. Pozemky štát predával v čase, kedy bolo jasné, že vláda Ivety Radičovej končí.

    Denník informuje, že obálky s ponukami otvárali štyri dni pred Štedrým dňom, kúpnu zmluvu Pokorný 2. januára 2012. Pozemky štát predal ako plochy, na ktorých sú skaly či svahy. Dôvodom zmluvy bolo podľa denníka sceľovanie pozemkov.

    Lipšic denníku povedal, že išlo o transparentný predaj. Denník tiež poukazuje na výpis z katastra nehnuteľností, podľa ktorého boli parcely prevedené z firmy Ekofin consult na OFZ v Istebnom v roku 2013. Na čele firmy stojí podľa denníka ten istý človek ako pri firme Ekofin consult, ktorá už neexistuje. Do likvidácie bola daná päť dní po prevedení pozemkov.

    Denník ďalej píše, že pozemky sú dnes ponúkané na predaj na bytovú výstavbu v Karlovej Vsi. Scelený pozemok vo veľkosti 7500 metrov štvorcových ponúkal predávajúci takmer za tri milióny eur. Denník konštatuje, že po prepočtoch, teda za 4694 metrov štvorcových, ktoré kedysi patrili štátu, získa súčasný majiteľ 1,8 milióna eur.


     

    - Reklama -