Ďalší Šimkovičovej malér? Je verejne činná osoba, no figuruje v reklame

    0
    Martina Šimkovičová (Autor: Facebook/M. Šimkovičová)

    Mesiac a pol ubehlo od faux pas nezaradenej poslankyne Martiny Šimkovičovej (predtým Sme rodina), ktorá porušila hlasovací poriadok NR SR, keď zahlasovala za poslaneckého kolegu Rastislava Holúbeka.

    Celá záležitosť stále nie je doriešená, pričom členke parlamentu hrozí finančná pokuta do výšky 1 000 eur.

    Viac o kauze TU.

    Aby toho nebolo málo, denník Plus JEDEN DEŇ vo svojom utorkovom vydaní vyrukoval s informáciou, že Šimkovičovej tvár na fotografii pred vchodom jedného z bratislavských klenotníctiev pozýva nakupovania chtivých zákazníkov utratiť svoje  peniaze v danej  predajni.

    Vedomé alebo nevedomé porušenie?

    Problémom je, že poslanci v  žiadnej reklame vystupovať nemôžu.

    „Ak je reklama stále niekde zavesená a je aktívna s vedomím poslankyne, tak môže ísť o porušenie zákona,“ uviedol pre spomenutý denník predseda výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Martin Poliačik (SaS).

    Nevedela o tom

    Samotná Šimkovičová o svojej podobizni pred predajňou v centre mesta nevedela. Poslankyňa pritom sľúbila okamžitú nápravu, pričom dodala, že reklama musela vzniknúť ešte pred narodením  jej dcéry, ktorá má v súčasnosti 3 roky.

    „Bola to výpomoc kamarátke. Nedostala som za to finančnú odmenu. Zavolám jej, aby to stiahla, a už to nebude klať oči,“ dodala na záver.

    - Reklama -