Dalajláma bude pár dní odpočívať. Predpísali mu lieky

    0
    Na archívnej snímke z 15. septembra 2018 tibetský duchovný vodca dalajláma zdraví novinárov počas otvorenia výstavy s názvom "Budhov život" v Amsterdame. (Autor: TASR)

    O tom, že dalajláma bol nútený vyhľadať lekára, informoval v noci na stredu Ngodup Tsering, zastupujúci 83-ročného dalajlámu v USA. Tsering nepotvrdil, že by dalajlámu boli hospitalizovali. Povedal len, že dalajláma bude pár dní odpočívať.

    V indickej tlači sa s odvolaním sa na policajné zdroje objavila správa, že dalajláma Tändzin Gjamccho, ktorý žije už 60 rokov v exile a sídli tam v meste Dharamsála v severoindickom zväzovom štáte Himáčalpradéš, pricestoval do Naí Dillí letecky v utorok ráno.

    Aj keď je exilový duchovný vodca Tibeťanov aj naďalej veľmi obľúbeným hosťom a rečníkom na konferenciách, svoje verejné vystupovanie obmedzil a od roku 2016 sa nestretol so žiadnym svetovým lídrom.

    Minulý týždeň dalajláma podľa AP vystúpil na konferencii pedagógov a študentov v Naí Dillí. V odpovedi na otázku týkajúcu sa budúcnosti Tibetu v rámci Číny dalajláma zopakoval, že nechce pre Tibet nezávislosť, ale uprednostňuje “znovuzjednotenie” s Čínou za vzájomne prijateľných podmienok.

    - Reklama -