Dajú s tým už konečne pokoj? Nie sú dôkazy, že by sa Trump vedome spolčil s Moskvou, vyhlásili v americkom Kongrese

    0
    Prezidenti Ruska a USA, Vladimir Putin a Donald Trump počas oficiálneho bilaterálneho rokovania na okraj summitu G20 v Hamburgu (Autor: TASR)

    Výbor dospel k záveru, že Rusko sa síce počas kampane pred prezidentskými voľbami pokúšalo prostredníctvom kybernetických útokov a sociálnych médií zasiať v Spojených štátoch semeno sváru, avšak nejestvujú dôkazy, že by sa volebný štáb prezidenta Donalda Trumpa vedome spolčil s Moskvou. 

    Niektoré časti správy z dôvodu národnej bezpečnosti zverejnené neboli. Republikáni tvrdia, že budú na tajné služby naliehať, aby mohli zverejniť viac informácií.

    Závery vyšetrovania zverejnené v správe ostro napadli demokratickí členovia výboru pre kontrolu tajných služieb, ktorí tvrdia, že pre jej vypracovanie nebol vypočutý dostatočný počet svedkov či zabezpečený dostatok dôkazov.

    Prípadné zasahovanie Ruska do amerických prezidentských volieb naďalej skúma komisia vedená osobitným vyšetrovateľom Robertom Muellerom, ako aj senátne výbory pre kontrolu tajných služieb a súdnictvo.

    - Reklama -