Cynizmus a pravá tvár Smeru! Hlina kritizuje vládu pri podpore športovej akcie v Košiciach. Smer reaguje: Chcú 20 miliónov eur na 25-metrový bazén!

    0
    Líder KDH Alojz Hlina (Autor: Dominik Foldes)

    Postoj vlády SR, ktorá plánuje podporiť Európsky olympijský festival mládeže – Košice 2021 (EYOF) sumou 12 miliónov eur, podľa predsedu Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Alojza Hlinu odhaľuje absurdnosť, cynizmus a pravú tvár strany Smer-SD. Povedal to v piatok na tlačovom brífingu počas mimoriadneho rokovania košického mestského zastupiteľstva, venovaného najmä téme organizácie EYOF.

    “Predstavitelia Smeru sú schopní kúpiť CT-čko za 1,5 milióna eur. To je stroj, ktorý niečo stojí, ale vojde sa do obývačky – a ešte hovoria, že tá cena je primeraná. Na druhej strane hovoria, že 12 miliónov eur by mestu Košice malo stačiť na to, aby postavili, opravili nejaké športoviská a ešte aj zabezpečili organizáciu celého toho podujatia,” povedal s tým, že ide o rozličné vnímanie hodnoty peňazí. Pripomenul tiež, že investované peniaze by zostali v Košiciach a podporili by šport.

     “Pán Hlina by sa mal radšej sústrediť na to, ako kreatívne hodnotu peňazí vníma primátor, ktorého on sám podporuje. Zatiaľ čo pod vedením Richarda Rašiho (Smer-SD) sa mestu Košice podarilo za päť miliónov eur zrekonštruovať kúpalisko s troma bazénmi, a ešte aj pridať nový antikorový vodnopólový bazén, Hlinom podporovaný Polaček pýta od vlády 20 miliónov eur na 25-metrový bazén, ktorý na EYOF ani len netreba,” uviedla v reakcii krajská organizácia strany Smer–SD v Košiciach.

    Ako hovorí, nezmyselná je aj požiadavka premiestniť plánovanú výstavbu Národného tenisového centra. “Strana Smer-SD neorganizuje ani nefinancuje EYOF. Chápeme, že Hlina sa snaží kryť neschopnosť a minimalizovať škody, ktoré jeho nominant na poste primátora Košíc spôsobuje. Iné slovenské mestá by za 12-miliónový príspevok od vlády vedeli toto podujatie bez problémov zorganizovať,” dodala.

    Podľa podpredsedu KDH Pavla Zajaca je spomínané športové podujatie veľmi dobrým marketingovým nástrojom pre propagáciu mesta, región, ale aj celého Slovenska. “Špeciálne východ by si takúto podporu od vlády zaslúžil – ak jej skutočne záleží na tom, aby sa takéto regionálne rozdiely stierali, aby sa takéto regióny podporovali,” uviedol. Pripomenul, že vlády iných krajín podporujú jednotlivé mestá, ktoré podujatie organizujú. “Keď bolo takéto podujatie v Győri, maďarská vláda ho podporila čiastkou 41 miliónov eur, Slovenská vláda hovorí, že v Košiciach sa má za 12 miliónov zorganizovať, vystavať športoviská a všetko okolo toho. Je to určite veľmi málo, je to veľmi smutné,” uzavrel.

    - Reklama -