Cséfalvayová už pozná Bugárov názor na svoj spor s Dankom

    0
    Katarína Cséfalvayová (Autor: TASR)

    “Samozrejme, pani poslankyňa Cséfalvayová je predsedníčkou výboru, koná na základe programového vyhlásenia vlády a na základe vyhlásenia troch najvyšších ústavných činiteľov. Ale nepovažujeme za dobré, či z jednej, alebo druhej strany, že jeden druhého obviňovali z poklonkovania alebo vyháňania z vládnej koalície,” skonštatoval Bugár.

    Predseda NR SR v utorok požiadal Bugára, aby sa v tejto súvislosti v Moste-Híd porozprávali. Aj v koalícii sú podľa jeho slov niekedy rôznorodé názory. Podotkol však, že Cséfalvayová viackrát v pléne povedala “veci, ktoré keby si myslel koaličný partner, tak tá koalícia nemôže fungovať”.

    Cséfalvayová kritizovala v pléne spochybňovanie ukotvenia Slovenska v Európskej únii (EÚ) a NATO.

    Hovorila, že po dvoch desaťročiach zahraničnopolitického konsenzu a spoločných deklaráciách ústavných činiteľov je tu doba, keď je naprieč politickým spektrom spochybňované členstvo SR v EÚ a NATO.

    Danko skritizoval poslankyňu za to, že nevníma iný názor a že koalíciu prevažne kritizuje a nepochváli. Dodal, že na orientácii SR sa nič nemení, ani na jej postoji.

    Pripomenul, že sa spolu s prezidentom a premiérom na jeseň 2017 prihlásili k deklarácii, podľa ktorej vidia budúcnosť Slovenska iba v EÚ a NATO. K tej sa naďalej Danko hlási.

    Šéf parlamentu tiež vyzval Cséfalvayovú, aby z koalície odišla, pokiaľ chce. Ona to odmietla, povedala, že nemieni uvoľňovať priestor extrémistom.

    - Reklama -