Čoraz viac českých detí uvažuje, že si zmení pohlavie. Dokonca už aj predškoláci

    0
    Ilustračné foto, Dúhový pochod LGBTI 2017 v Bratislave. (Autor: TASR)
    O tom, že ide o vzrastajúci trend, keď sa deti a mladiství obracajú z dôvodu zmeny pohlavia na odborníkov, hovorí aj sexuologička Hana Fifková, ktorá sa terapiami porúch sexuálnej identity zaoberá. Podľa jej slov u nej tento rok hľadala pomoc zhruba stovka maloletých.
     
    Pôvodný text TU.
     
    Dokonca k nej prichádzajú aj deti v predškolskom a mladšom školskom veku, tento rok sa počet takýchto detí u nej v ordinácii pohybuje okolo tridsiatich. „Mladiství klienti a klientky prichádzajú v počte niekoľkých desiatok,“ oznámila Fifková s tým, že najmladšie deti majú okolo šesť až sedem rokov. Dôležitý je podľa sexuologičky predovšetkým prechod do inej spoločenskej roly, keď dotyčný požiada svoje okolie, aby rešpektovalo jeho skutočnú identitu. To považuje dokonca pre mnohých za dôležitejšie ako operatívnu zmenu pohlavia.
     
    V Prahe by sa dokonca mala raz mesačne schádzať podporná skupina pre transdeti vo veku od 6 do 12 rokov. Prvé stretnutie transdetí a ich rodín v Česku usporiadala organizácia Transparent bojujúca za práva transsexuálnej menšiny tento rok v októbri.
    - Reklama -