Čo tu ešte robíš? Odstúp! Saskári si podali Hrnčiara

    0
    Andrej Hrnčiar (Autor: SITA)

    “Vytvorenie platformy piatich poslancov zo strany #Sieť nie je len vnútorná záležitosť vládnej koalície a predsedu #Siete Radoslava Procházku. V parlamente došlo k ďalšiemu triešteniu tejto strany. Rozklad #Siete znamená, že zotrvanie Andreja Hrnčiara na pozícii podpredsedu parlamentu je v rozpore s princípmi, na akých bolo vedenie NR SR kreované,” uviedli vo vyhlásení Sulík a Blahová.

    Obaja preto očakávajú, že sa Hrnčiar svojej funkcie vzdá. “Je v rozpore s parlamentnou tradíciou i zdravým rozumom, aby päť nezaradených poslancov malo svojho podpredsedu parlamentu,” dodali liberáli.

    Hrnčiar dôvod na odstúpenie nevidí. “Od ustanovujúcej schôdze parlamentu sa nič nezmenilo, počty sú rovnaké, nikto neodchádza. Ak pán Sulík hovorí o zdravom rozume, kde mal zdravý rozum, keď ako predseda NR SR pri raňajkách vynášal informácie z koalície človeku, ktorý bol zapísaný v mafiánskych zoznamoch? A kde mal zdravý rozum, keď neodstúpil z funkcie predsedu parlamentu po tom, čo jeho strana povalila vlastnú vládu, ale musel byť odvolaný?” pýtal sa Hrnčiar.

    #Sieť má vnútorné problémy už dlhšie obdobie. Piati poslanci – Martin Fedor, Andrej Hrnčiar, Katarína Cséfalvayová, Eduard Adamčík a Igor Janckulík hovoria o nedemokratických spôsoboch vedenia strany, nekomunikácii aj o chýbajúcej sebareflexii a hádzaní zodpovednosti na druhých. Procházka podľa nich nemá predpoklady na vedenie strany.

    Poslanci založili Platformu za zodpovednú politiku. V nej konštatujú, že Procházka stratil ich dôveru a nereprezentuje ich názory. Deklarujú tiež podporu programovému vyhláseniu vlády, podporujú a žiadajú napĺňanie politických priorít strany #Sieť tak, ako boli prezentované a zapisované v priebehu zostavovania koaličnej vlády. Poslanci tiež chcú mať svojho zástupcu na rokovaniach s koaličnými partnermi.

    Situáciu v #Sieti bude riešiť mimoriadny snem v Trnave 13. augusta. Strana si tam zvolí nového predsedu. Procházka nepovedal, či bude opäť kandidovať. Ako možný kandidát sa spomína Katarína Cséfalvayová.

    - Reklama -