Čo tam Kaliňák robil? Exminister sa zúčastnil rokovania so šejkom

    0
    Robert Kaliňák počas utorkového stretnutia (24.4.) premiéra Petra Pellegriniho s ministrom vnútra Spojených arabských emirátov (Autor: Facebook/ Lukáš Parízek)

    Predseda vlády SR Peter Pellegrini(Smer-SD) prijal v utorok na Úrade vlády SR podpredsedu vlády a ministra vnútra Spojených arabských emirátov šejka Saifa Bin Zayeda Al Nahyana.

    Spoločne podpísali počas rokovania memorandum o porozumení medzi vládou SR a vládou Spojených arabských emirátov o poskytovaní rehabilitačných programov a služieb pre príslušníkov ozbrojených síl zo Spojených arabských emirátov. Programy budú využívať vojaci pôsobiaci v Jemene, ktorí sú súčasťou protiteroristickej koalície pod vedením Saudskej Arábie.

    Čo tam robil Kaliňák?

    Stretnutia sa zúčastnil aj štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Lukáš Parízek, ktorý sa fotografiami so šejkom pochválil na sociálnej sieti Facebook.

    Robert Kaliňák druhý zozadu vedľa Denisy Sakovej počas utorkového stretnutia (24.4.) s ministrom vnútra Spojených arabských emirátov na Úrade vlády SR Zdroj: Facebook/ Lukáš Parízek

    Na dvoch fotografiách je so šejkom aj bývalý minister vnútra Robert Kaliňák. Taktiež tam je spolu s ním aj štátna tajomníčka ministerstva vnútra Denisa Saková, ktorú v utorok prijal prezident Andrej Kiska po tom, čo ju predsedníctvo Smeru navrhlo za ministerku.

    Saková má byť prezidentom menovaná vo štvrtok, pričom nastupuje na uvoľnený post po Tomášovi Druckerovi, ktorý rezignoval minulý týždeň, keď sa rozhodol neodvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara.

    Čo však robil bývalý minister vnútra Robert Kaliňák na stretnutí s ministrom vnútra Spojených arabských emirátov šejka sme sa pýtali Úradu vlády SR. “Vzhľadom na to, že jednou z kľúčových tém rokovaní je spolupráca medzi rezortmi vnútra oboch krajín, je úplne prirodzené, že sa na rokovaní zúčastnili tak predchádzajúci minister vnútra, ktorý túto spoluprácu rozbiehal, ako aj nastupujúca ministerka, ktorá v nej má pokračovať,” uviedol pre Parlamentné Listy Tlačový odbor Úradu vlády SR.

    Robert Kaliňák pritom 12. marca oznámil, že končí vo funkcii, aby zachoval stabilitu. Následne podal demisiu aj premiér Robert Fico, ktorého nahradil Peter Pellegrini. Kríza a napätie prišli po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice a po zverejnení Kuciakovho nedokončeného článku.

    - Reklama -