Čo ste sa zbláznili? Kričal Kaliňák na novinárov. Rozčúlili ho otázky o moslimoch

    0
    Robert Kaliňák (Autor: SITA)

    Premiér Fico čelí pre svoje výroky o potrebe zabrániť vytvoreniu ucelenej moslimskej komunity na Slovensku trestnému oznámeniu vo veci hanobenia rasy, národa a presvedčenia a podnecovanie k rasovej, národnostnej a etnickej nenávisti, za čo hrozí trojročné väzenie.

    Minister vnútra Robert Kaliňák to označil za absurdné. Na otázky novinárov k téme moslimov reagoval mimoriadne podráždene. Padli aj slová typu: „Čo ste sa zbláznili?“

    Kaliňák si vraj vo výrokoch premiéra žiadny nenávistný prejav nevšimol. Podľa neho vláda len vysvetlila, akým spôsobom bude na Slovensku vyzerať politika v boji proti nelegálnej migrácii. Tá je zo zákona zakázaná. „Keď povieme, že nebudeme podporovať nelegálnych migrantov, tak dodržujeme zákon, a v tom prípade to nemôže byť trestným činnom, veď to je absurdné,“ vysvetlil.

    Na otázku, či sa moslimovia na Slovensku nemajú cítiť ako občania druhej kategórie, reagoval, že nie. „Jasne sme povedali, že zamedzíme tomu, aby vznikali segregované komunity a tie doteraz nevznikali, preto sa tu cítia dobre a bezpečne,“ uviedol Kaliňák. Na poznámku novinára, že premiér hovoril o zabránení vytvoriť ucelenú moslimskú komunitu na Slovensku, reagoval, že pojem ucelená a segregovaná komunita je to isté.

    - Reklama -