Čo sa zistilo na katolíckej univerzite? Draxler nechce povedať

    0
    Katolícka univerzita v Ružomberku, logo (Autor: Facebook)

    „K obsahu správy z auditu sa vyjadrovať nebudem,“ povedal Draxler pre SME. Dodal, že v dohľadnom čase sa má stretnúť s vedením univerzity, lebo audit obsahuje aj súbor odporúčaní na zlepšenie jej chodu. Prorektor univerzity František Trstenský včera ešte o stretnutí s ministrom Draxlerom nič nevedel.

    Odtajnenie auditu pre verejnosť je neisté, pretože sa naň nevzťahuje infozákon. Konferencia biskupov Slovenska už pri uzatváraní zmluvy o audite s KPMG mala možnosť zakomponovať do nej oprávnenie audit zverejniť aspoň tým, ktorých sa týka. Takýto súhlas sa podľa právnika bpv Braun Partners Igora Augustiniča dá získať od KPMG aj dodatočne.

    Biskupi na Draxlerovu žiadosť o poskytnutie výsledkov auditu zareagovali až po štyroch mesiacoch.
    Generálny sekretár Konferencie biskupov Marián Chovanec pritom na konci júna povedal, že už majú list s touto požiadavkou od ministra a že s ním vstúpia do rokovania. „Nechceme audit zamiesť pod koberec,“ tvrdil Chovanec. Draxler dostal list od biskupov s tromi dokumentmi, ktoré sú výstupom z auditu, až tento týždeň.

    Výkonný sekretár Konferencie biskupov Anton Ziolkovský včera zopakoval, že osoby zodpovedné za zlé manažérske rozhodnutia, neefektívne nakladanie s financiami a mravné zlyhania musia vyvodiť voči sebe osobnú zodpovednosť.

    Pôvodný článok nájdete TU.


     

    - Reklama -