Čo rok, to nehoda. Opakovné excesy môžu Slotovi uškodiť. Stíhať ho budú na slobode, skončí napokon za mrežami?

    0
    Ján Slota (Autor: SITA)

    Exprimátora Žiliny budú podľa rozhodnutia okresného súdu stíhať na slobode. Ako informuje Sme, samosudkyňa napokon nevyhovela návrhu prokurátora, ktorý žiadal, aby ho vzali do väzby. Prokurátor dôvodnil tým, že hrozí pokračovanie trestnej činnosti aj ovplyvňovanie svedkov. Podal teda sťažnosť, o ktorej by mal krajský súd rozhodovať v utorok.

    Nechce sa vyjadriť

    Ján Slota sa po nehode odmietol podrobiť dychovej skúške, ale i lekárskemu vyšetreniu, pri ktorom by mu zobrali krv. Polícia mu však vodičák zadržala a obvinila ho z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Teraz je Slota v nemocnici pre podozrenie na infarkt.

    Nie je to však prvýkrát, čo bol exšéf národniarov účastníkom dopravnej nehody. Pri tej, keď sa vlani v auguste zrazil s vodičkou za Prístavným mostom v Bratislave, alkohol u neho nezistili. Skúškam na alkohol sa však odmietol podrobiť napríklad v roku 2013, keď ho policajná hliadka zadržala po naháňačke. Vtedy sa dostal pred súd a hrozilo mu ročné väzenie. Nakoniec dostal pokutu tritisíc eur a ročný zákaz šoférovania.

    Na základe opakovaných excesov mu však podľa Sme môžu hroziť vyššie tresty. K prípadu sa vyjadriť odmietol a informácie neposkytuje na jeho žiadosť ani žilinská nemocnica.

    - Reklama -