Čo je za záhadou Putinovej nezvyčajnej chôdze? Analytici debatovali o Parkinsonovi, pravda je však úplne inde

    0
    Miloš Zeman a Vladimir Putin v Pekingu (Autor: Radim Panenka)

    Kontroverziu už nevyvolávajú len Putinove politické kroky, ale už aj tie normálne. Analytici po celom svete si lámu svoje učené hlavy nad záhadou s názvom: Putinova chôdza. Spočiatku sa domnievali, že by mohlo ísť o Parkinsonovu chorobu, ale to zase vyvracia fakt, že prezident Ruska je aktívnym športovcom, konkrétne džudistom a plavcom.

    A ako to vyzerá v praxi? Pravú ruku má pritlačenú k telu a ľavú časť vysunutú v smere chôdze. Zdá sa, že holandskí vedci tento oriešok hravo rozlúskli.

    V Holandsku sa zrejme vedátorom z „mozgovní“ len tak parí, lebo sa zdá, že práve v tejto krajine si s touto otázkou poradili ako nič. Pustili sa do štúdia. A nie hocijakého, museli si preštudovať materiály KGB. V tých sa uvádza, že držanie tela, ktoré pripomína práve to Putinovo, slúži na pohotové tasenie zbrane.

    Čo sa skrýva za Putinovou chôdzou? Zdroj: youtube

    Zaujímavým postrehom zostáva fakt, ktorý celú teóriu vnáša do reálnych kontúr. Je to skutočnosť, že reč tela, ktorú opisuje text v KGB príručke, sa hodí aj na ďalšie významné osobnosti Ruska. Patrí medzi ne predseda vlády Dmitrij Medvedev, bývalý minister obrany Anatolij Serďukov a generálplukovník  Anatolij Sidorov. O Putinových zvláštnych návykoch informoval zahraničný portál The Telegraph.

    - Reklama -