Čo je nové v štátnej poisťovni? Žeby ďalší škandál?

    0
    VšZP (Autor: VšZP)

    Súboj o štátnu zákazku ohľadom fyzickej bezpečnosti pracovísk štátnej poisťovne vyhrala firma Bonul. Zo zápisnice z vyhodnocovania ponúk vyplýva, že druhá v poradí BMN Security v konzorciu s Unitec Holding urobila v ponuke pre štátnu poisťovňu rovnakú matematickú chybu ako víťaz tendra.

    Pripomeňme, že do súťaže sa prihlásili štyri firmy, no jednu z nich poisťovňa vylúčila.

    „Rovnaká chyba je už štvrtým náznakom spriaznenosti firiem, ­ mali aj spoločnú minulosť, rodinné väzby a rozdiel v ich ponuke nebol ani 2 500 eur, hoci nešlo o elektronickú aukciu,“ informuje denník SME.

    Poisťovni však rovnaké chyby, ktoré našla a aj opravila, vraj neboli podozrivé. „Keďže skupina dodávateľov spoločnosti BMN Security a Unitec holding, ako aj spoločnosť Bonul splnili všetky podmienky účasti, VšZP nemala dôvod a ani nemohla predmetné spoločnosti z obstarávania vylúčiť,“ povedala hovorkyňa VšZP Petra Balážová. „VšZP v procese verejného obstarávania prípadné podozrenia neskúma, keďže na to nemá právny podklad,“ dodala Balážová.

    Podozrenia v súťaži a prípadné zrušenie zmluvy s Bonulom odmietlo komentovať aj ministerstvo zdravotníctva, ktoré je stopercentným akcionárom poisťovne. „Otázky týkajúce sa uvedeného obstarávania sú plne v kompetencii Všeobecnej zdravotnej poisťovne,“ vyjadril sa hovorca ministerstva Peter Bubla.

    - Reklama -