Čo čaká návštevníkov Vysokých Tatier počas leta?

    0
    Téryho chata vo Vysokých Tatrách (Autor: TASR)

    „Tento rok návštevníkov čakajú úplne nové Medvedie dni (31. 7. – 3. 8.) s novými atrakciami, súťažami, hrami či množstvom vzdelávacích aktivít pre deti aj dospelých,“ uviedol marketingový manažér pre Vysoké Tatry Lukáš Brodanský s tým, že novinkou tohto roka bude nový areál doplnený aj o rôzne animácie.

    „Nebude chýbať ani pódiový program, ktorý bude tento rok na dvoch miestach. Novinkou bude aj množstvo vzdelávacích aktivít a tvorivých dielní,“ povedal. Návštevníci si tak budú môcť vyskúšať napríklad výrobu hračiek alebo iných predmetov z dreva, plastu, vosku či kovu.

    Gurmáni budú môcť zažiť nočnú atmosféru hôr počas Večere pod hviezdami na Skalnatom plese. Pre tých, ktorí uprednostňujú tradičnú gastronómiu, sú pripravené Pastierske večery na Hrebienku.

    „Bude sa podávať jedinečné pastierske menu vo forme bufetu. Večer bude spojený aj s pastierskym programom vo forme workshopov či ukážok života pastiera,“ spresnil Brodanský.

    Pre záujemcov bude k dispozícii takzvaná Tatranská divočina. „Tento rok projekt pozostáva z nových dobrodružstiev, hier a nových etáp, ktorých bude sedem. Každý piatok, sobotu a nedeľu tak čakajú rodiny s deťmi na Skalnatom plese dobrodružné víkendy v podobe tvorivých dielni či kamzičej olympiády,“ povedal s tým, že okrem iného sú na medzistanici Štart k dispozícii bezmotorové trojkolky – horské káry, ktorými sa možno zviesť do Tatranskej Lomnice po trati dlhej tri kilometre.

    Ako Pisarčíková dodala, návštevníci Vysokých Tatier sa počas leta budú môcť zúčastniť aj na podujatiach, akými sú napríklad Benátska noc na Štrbskom Plese (27. 7.) alebo Svište na plese (25. 8.).

     

    - Reklama -