Čo bolo medzi Drobom a Zsuzsovou? Exposlanec to konečne vysvetli sám

    0
    Juraj Droba (Autor: TASR)

    Droba odhaduje, že so Zsuzsovou komunikoval medzi rokmi 2015 a 2016, pričom nevedel, o koho v skutočnosti ide. „Nebol to nejaký veľký tlak na pílu, skôr išlo o pokus o zoznámenie a laškovanie,“ vysvetlil šéf BSK pre televíziu Markíza. Na to, či mu poslala aj nejaké pikantné fotografie, odpovedal, že si nepamätá, o čom presne si písali, pretože v tom čase si písal s viacerými ženami, lebo bol slobodný.

    Dodal, že zrejme nešlo o nič, čo by sa dostalo na úvodné stránky slovenských bulvárov. Rovnako si nespomína, či on jej posielal nejaké pikantné fotografie, ale dúfa, že nie. Konverzáciu so Zsuzsovou však už zmazal, pretože podľa jeho slov nepodstatné správy maže, stretnutie s ňou vylučuje. Dôvod, prečo mu písala, berie ako neúspešnú diskreditáciu jeho osoby, pričom to, o koho ide, sa dozvedel až z medializovaných informácií.

    Obhajoval sa, prečo o tom, že si s ňou písal, nepovedal kompetentným osobám, teda orgánom činným v trestnom konaní. „Pri mojej práci sa kontaktujem a stretávam s veľa ľuďmi. Nepovažoval som to za podstatné, keďže to s prípadom vraždy nesúvisí,“ povedal. O komunikácii chce povedať aj vyšetrovateľom, ale tí sa ho na okolnosti ešte nepýtali.

    Súvislosti

    Alena Zsuzsová obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej komunikovala posledné roky s viacerými vplyvnými ľuďmi. Medzi nimi sú medzitým odvolaný námestník generálneho prokurátora pre netrestný úsek René Vanek, Martin Glváč, poslanec parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár, predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba či predseda parlamentu Andrej Danko (SNS).

    Písal o tom Denník N, ktorý sa pritom odvoláva na informácie z vyšetrovania prípadu. Glváč hovorí, že svoj postup koordinoval s tretími osobami. Líder OĽaNO Matovič vzápätí vyhlásil, že Glváč nemá čo hľadať vo svojej funkcii. Premiéra Pellegriniho vyzval, aby vyvinul maximálnu snahu dostať Glváča zo všetkých funkcií, ktoré zastáva. 

    „Pán premiér, dajte ho do karantény. Glváč bol v tom čase predsedom poslaneckého klubu, dnes je podpredsedom klubu a podpredsedom NR SR, člen ľudskoprávneho výboru, člen výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva, člen úzkeho vedenia Smeru – SD a krajský šéf strany,” menoval Matovič s tým, že ak to premiér neurobí, je len bábkou v rukách predsedu Smeru – SD Roberta Fica. 

    Glváčovo trestné oznámenie

    Následne na jeho slová reagoval samotný Martin Glváč, podľa ktorého Matovič nevie, čo hovorí, pričom ho nazval daňovým kriminálnikom a usvedčeným klamárom. „Toto je hnoj Igora Matoviča. Podávam trestné oznámenie a toto si tento vagabund na povale u svojej babky už neukryje. Páni Matovič a Daniel Lipšic verejnosť neoklamú.

    Vystúpenie Igora Matoviča dokázalo, že tu funguje organizovaná skupina s jediným cieľom, prekryť randenie Daniela Lipšica s podozrivou Alenou Zsuzsovou. Je nechutné, že po tom všetkom sa účelovo ponúkol Kuciakovcom, aby mal prístup k spisu ako ich advokát. Vyzývam Igora Matoviča, aby okamžite vysvetlil túto nehoráznosť,” odkázal Glváč. Viac sme písali TU.

    Kauza Maznák

    Glváč, ktorého mala Zsuzsová uloženého v telefóne ako Maznák, tvrdí, že s obvinenou komunikoval cez tretie osoby, a že má s ňou komunikovať, mu mal odporučil bývalý šéf vojenského spravodajstva Ľubomír Skuhra, rovnako aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Ten však takéto informácie odmieta.

    „V minulosti pán Glváč, vtedajší minister obrany, oslovil pána generálneho prokurátora pána Čižnára pri náhodnom stretnutí v parlamente a iba okrajovo uviedol, že sa na neho kontaktuje nejaká osoba,“ povedala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Dodala: „Generálny prokurátor mu uviedol, že generálna prokuratúra takéto veci nerieši, a už vôbec nie osobné kontakty vtedajšieho ministra.“ Podľa Glváča komunikácia so Zsuzsovou, kde ju nazýval božsky krásnou, nie je závadová a tvrdí, že takto s voličmi komunikujú bežne, ak to od nich očakávajú. 

    Samotný Skuhra sa Glváča zastal, že v čase, keď bol Glváč ministrom obrany, za ním prišiel s tým, že ho kontaktuje neznáma žena. Pred výbor pre kontrolu činnosti vojenského spravodajstva to prišiel vysvetľovať súčasný šéf vojenských tajných Ján Balciar, ktorý hovorí, že podrobnosti nemôže zverejniť, pretože by porušil zákon. Nie je tak zrejmé, či sa na výbore potvrdila verzia Martina Glváča.

    Vojenské spravodajstvo plní úlohy na úseku obrany, obranyschopnosti a bezpečnosti štátu podľa zákona o vojenskom spravodajstve,” zdôraznil po skončení rokovania Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti VS Balciar. Doplnil, že informácie získané na základe tohto zákona odstupujú len oprávneným osobám, preto nemôže novinárom bližšie odpovedať. Na otázky, či v tomto prípade nezlyhala tajná služba, povedal, že určite nie. 

    Autor: PH / TASR

     

    - Reklama -