Čo ak Trump obohral Putina? Pýta sa novinár, ktorý prišiel s odvážnou teóriou

    0
    Vladimír Putin a Donald Trump (Autor: TASR)

    Žurnalista Marc Bennetts žijúci v Moskve píše pre Politico o tom, že je celkom možné, že je to práve Trump, kto má v hrsti Putina, a nie naopak. Od novembra minulého roka, keď s údajným prepojením prezidenta na Kremeľ prišli aj americké tajné služby, bol Donald Trump v defenzíve a odmietal, že by bol bábkou ruského prezidenta.

    Bennetts, ktorý napísal knihu o ruskej opozícii, si kladie otázku, či by nemohlo byť všetko naopak, a tvrdí, že to môže byť pokojne práve Trump, kto má prevahu nad Putinom. „Čo ak Trump obohral Putina?“ pýta sa novinár žijúci v Moskve.

    Podľa Bennettsa je tu možnosť, že Trump jednoducho zavádzal, keď v predvolebnej kampani hovoril o uznaní Krymu alebo aj o tom, že chce zmierňovať sankcie voči Rusku. To všetko mohlo byť podľa novinára iba divadlo, ktoré poslúžilo na to, aby sa Kremeľ sám od seba pričinil o jeho víťazstvo v prezidentských voľbách bez toho, aby si uvedomoval, že to chce Trump iba využiť a nič z toho, čo nasľuboval, v skutočnosti nemieni splniť.

    Celé sa to môže zdať ako nepodložená špekulácia a Bennetts priznáva, že aj je, ale je to podľa neho rovnaká špekulácia ako to, že Trump je len bábka, ktorej každý krok sa riadi podľa príkazov z Kremľa.

    Celý text v angličtine nájdete TU.


     

    - Reklama -