Cnosťou islamu je, že ženy a deti berie do otroctva. Mohli by sme ich aj zabíjať, kázal moslimský duchovný

    0
    Ilustračné foto: modliaci sa moslimovia (Autor: TASR)

    Saalim bin Sad at-Taweel vo svojej kázni tvrdí, že je len správne, keď moslimovia bojujú za rozšírenie svojej viery do celého sveta. Boj za rozšírenie islamu, čiže džihád, je podľa tohto duchovného vlastne najvyššou formou islamu. Boj v mene rozšírenia viery je podľa duchovného vlastne tou najlepšou modlitbou k Alahovi.

    Konečným cieľom tohto boja je rozšíriť moslimskú vieru do celého sveta. Tí ľudia, ktorí odmietnu prijať islam, by mali moslimom odvádzať poplatky, ak ich teda moslimovia nepobijú. „Vedenie ofenzívneho džihádu znamená napadnutie neveriacich s cieľom dobyť ich krajiny a uviesť ich do područia islamu. Ak odmietnu konvertovať na islam, musia platiť daň z hlavy, džizju, a ak odmietnu platiť, budú zabití. To sa nazýva ,ofenzívny džihád‘,“ vysvetľuje vo videu duchovný.

    „Jednou z cností islamu je, že ženy a deti (nepriateľov) nezabijú. Sú zajaté do otroctva a je s nimi dobre zaobchádzané… Takže to je jednou z cností islamu, ale niektorí ľudia sa to snažia ignorovať a hovoria: V islame žiadne otroctvo nie je. Ako to môžete povedať? V Koráne je,“ pokračuje vo výklade duchovný.

    Lhoťan k tomu dodáva, že Saalim bin Sad at-Taweel svoj výklad islamu nešíri len v arabskom svete. Cestuje a prednáša po celom svete napríklad v Spojených štátoch či Veľkej Británii. Saalim bin Sad at-Taweel navyše nie je jediný moslimský duchovný, ktorý takto cestuje po svete a káže veci, ktoré nie sú v súlade s naším poňatím ľudských práv.

    Celý text nájdete na webe Reflex.cz.

    - Reklama -