Človek blízky Širokému chcel za milióny z poisťovne Dôvera kúpiť vilu na Bahamách. Pomohla mu k tomu firma z kauzy Panama Papers

    0
    Podpredseda predstavenstva spoločnosti Váhostav Juraj Široký (uprostred) odchádza z polície po výsluchu v kauze Váhostav (Autor: SITA)

    Celá finančná história nákupu vily na Bahamách sa začala v roku 2009, keď polovicu akcií poisťovne Dôvera kúpila cyperská schránková spoločnosť Prefto Holding, ku ktorej sa prihlásil práve spomínaný Futej.

    Do vlaňajška zarobila Futejova cyperská schránka na akciách Dôvery takmer 200 miliónov eur. Ďalších 100 až 200 miliónov mala získať minulý rok za predaj podielu finančnej skupine Penta.

    Podľa portálu Aktuality.sk uniknuté dokumenty panamskej právnickej spoločnosti Mossack Fonseca, ktoré zverejnilo Medzinárodné konzorcium investigatívnych žurnalistov (ICIJ), naznačujú, že to bol práve Futej, kto chcel cez viacero schránkových spoločností investovať peniaze z Dôvery do vily na Bahamách. Práve tam vlastní niekoľko nehnuteľností aj Juraj Široký. 

    - Reklama -