Clintonovej osud má v hrsti Putin. Kremeľ má vraj tisícky jej kontroverzných e-mailov a zvažuje, že ich zverejní

    0
    Clintonová počas šéfovania ministerstvu zahraničných vecí USA urobila niekoľko prešľapov a zožala za ne vlnu kritiky. Jedným z najväčších bolo podľa portálu Political Insider presmerovanie tajnej e-mailovej komunikácie na súkromný domáci účet. Napadli ho totiž hackeri, a to nie raz. Jedným z nich bol Rumun Lazar Lehel, známy na sieti ako Guccifer. Teraz má Clintonovej elektronickú poštu údajne k dispozícii Kremeľ, ale žiadne oficiálne stanovisko k tejto veci zatiaľ nezaujal. 
     
    Podľa ruskej agentúry RT to bol práve Guccifer, kto Kremľu posunul časť Clintonovej e-mailov ešte v roku 2013. Aspoň tak to tvrdí ruská spravodajská agentúra dotovaná štátom. Je však prinajmenšom pozoruhodné, prečo by rumunský hacker odovzdal citlivé informácie práve RT, keď existujú portály ako Wikileaks, kde by mohol komunikáciu zverejniť. 
     
    Počítačového hackera z Rumunska, známeho na sieti pod prezývkou Guccifer, sledovala Ruská tajná služba už v roku 2011. V tom čase sa totiž pokúsil dostať práve do systému štátnej agentúry RT. Tá je podľa Západu veľmi úzko prepojená s Kremľom, ktorý teraz údajne zvažuje zverejnenie e-mailov Hillary Clintonovej. 
     
    „V Kremli sa teraz debatuje medzi ministerstvom zahraničných vecí a spravodajskými službami, či by mali zverejniť 20-tisíc e-mailov pani Clintonovej, ku ktorým sa hackli,“ uviedol v pondelok analytik americkej spravodajskej televízie Fox News Andrew Napolitano. 

    Clintonová je v kaši 

    Guccifer, ktorý mal odovzdať Clintonovej komunikáciu Rusom, však už niekoľkokrát verejne vyhlásil, že nebol jediný, kto sa „nabúral“ na domáci e-mailový účet exministerky zahraničných vecí. „Pre mňa to bolo ľahké a keď to bolo ľahké pre mňa, bolo to ľahké pre všetkých,“ uviedol rumunský hacker v nedávnom rozhovore pre Fox News. 
     
    Podľa rumunského hackera sa na e-mail, ktorý mala Clintonová presmerovaný na domáci účet, napriek tomu, že naň prijímala aj utajované správy, nabúralo až 10 hackerov z rôznych IP adries po celom svete. 
     
    Ešte vlani všetky svetové médiá vo veľkom informovali, že Clintonovej súkromný e-mailový účet napadli hackeri napojený na Rusko najmenej v piatich prípadoch, keď bola ešte šéfkou diplomacie. Je otázne, či sa ruská štátna agentúra RT dostala pred tromi rokmi k utajovanej elektronickej komunikácii exministerky zahraničných vecí prostredníctvom rumunského hackera, alebo jej e-maily poskytli priamo z Kremľa. Ten teraz údajne zvažuje ich zverejnenie.
     
    Pre Clintonovú prichádzajú takéto správy v tom najnevhodnejšom čase, keď sa stranícke primárky v USA blížia do finále a má sa rozhodnúť, kto pôjde do boja o Biely dom. Ak by sa tajné e-maily skutočne dostali na verejnosť, bola by to pre bývalú prvú dámu Spojených štátov tvrdá politická rana. 
     
    - Reklama -