Clintonová otočila. Konzervatívci mali s migráciou pravdu. Potrebujeme reformy, nie otvorené hranice, priznáva

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    „Myslím, že Európa potrebuje uchopiť migráciu pevne do rúk, aby zabránila narastajúcej hrozbe zo strany populistov extrémnej pravice,“ vyjadrila sa americká politička Hillary Clintonová pre britský denník The Guardian. Obdivujem veľmi veľkorysý a súcitný prístup, ktorý prijali najmä lídri ako Angela Merkelová, ale myslím si, že je férové povedať, že Európa už si splnila svoju úlohu a teraz musí poslať veľmi jasný odkaz, že nebude môcť naďalej pokračovať v poskytovaní útočiska a podpory,“ myslí si Clintonová.

    Vo svojich názoroch tak niekdajšia kandidátka na americkú prezidentku významne otočila. Práve podpora Merkelovej prístupu otvorených hraníc totiž prispela k porážke Clintonovej v boji o Biely dom. Aby si však nikto nemyslel, že sa politička obracia smerom k politike svojho bývalého súpera, súčasného prezidenta USA Donalda Trumpa, ktorý od začiatku vystupuje proti migrácii, adresovala Clintonová na jeho adresu spŕšku kritiky, v ktorej mu vyčítala rasizmus a bigotné postoje.

    V každom prípade však politička názorovo badateľne otočila práve smerom k Trumpovmu zmýšľaniu. Reakcia na seba nenechala dlho čakať a Clintonová si za svoje vyjadrenie pre britský portál vyslúžila kritiku zo strany viacerých akademikov či advokátov za práva imigrantov. Jej vyjadrenie je v ostrom rozpore s politikou, ktorú doteraz razila, ako aj s jej doterajším pozitívnym prístupom k migrantom.

    Prostredníctvom sociálnej siete politička dokonca po rozhovore pre britský denník spresnila, že reforma je podľa jej názoru potrebná na oboch stranách Atlantiku a teda aj v Spojených štátoch. „Potrebujeme reformu na oboch stranách Atlantiku, nie otvorené hranice,“ napísala. 

    - Reklama -