Clintonová je smrteľne chorá? No, kolujú takéto materiály

    0
    Hillary Clintonová po oficiálnom prijatí nominácie Demokratickej strany na prezidentku USA. (Autor: TASR)

    Prvé špekulácie o zdraví Clintonovej sa objavili už v decembri 2012, keď vtedajšiu šéfku americkej diplomacie hospitalizovali s otrasom mozgu. Konzervatívne médiá a Clintonovej politickí odporcovia odvtedy z času na čas upozorňovali na isté zmeny v jej správaní. Faktom však zostáva, že svojimi reakciami na podobné špekulácie sama dáva príčiny. Pri jednom rozhovore s novinármi napríklad Clintonová na jednu z otázok reaguje nekontrolovaným pohybom svojej hlavy.

    Stráca niť, hľadí do prázdna

    Inokedy zase Clintonová pri svojom vystúpení pred voličmi náhle stráca niť a niekoľko sekúnd hľadí s prázdnym pohľadom do publika. Známa je tiež fotografia, keď budúci rok 70-ročnej manželke bývalého amerického prezidenta pomáhajú jej strážcovia na schodoch. Pred niekoľkými dňami spomínané špekulácie zosilneli po zverejnení jej údajných zdravotných záznamov, ktoré mala pripraviť Dr. Lisa Bardack vo februári a marci 2014.

    Informácie o krehkom zdraví Clintonovej boli na obmedzený čas zverejnené pred troma týždňami na Twitteri s tým, že demokratická kandidátka bojuje už tri roky so stareckou demenciou. Mainstreamové médiá záznamy ihneď označili za sfalšované, ale trhavé pohyby Clintonovej pri rozhovore s novinármi by naopak tento variant potvrdzovali. Špekulácie v posledných dňoch využil vo svojom boji o priazeň voličov Donald Trump, ktorého podporil bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani či bývalá republikánska guvernérka Aljašky Sarah Palin.

    Palin sa na svojom facebookovom profile vedľa všetkých uvedených informácií čuduje, prečo Clintonová aj v horúcom augustovom počasie stále nosí teplé oblečenie. Palinovi je tiež podozrivé, že Clintonová takmer trištvrte roka neusporiadala žiadnu tlačovú konferenciu, kde by podľa svojich kritikov mala konečne odpovedať na otázky spojené s financovaním Nadácie Clintonovcov a využívaním osobnej e-mailovej schránky v čase, keď pôsobila na čele ministerstva zahraničia.

    Demencia, autizmus, Parkinson či syfilis?

    Popri demencii sa špekuluje, že Clintonová trpí autizmom, Parkinsonom či degeneratívnou chorobou, ktorá jej sťažuje prehĺtanie. Tomu by napríklad nasvedčovalo jej časté kašľanie pri vystúpeniach pred voličmi. Pozornosti neušiel ani Clintonovej trochu exaltovaný smiech, ktorý často trvá “dlhšie” ako pri bežnej populácii. Popri tom sa dokonca hovorilo, že má pohlavnú chorobu syfilis. A to pre zvláštne vyzerajúcu léziu na jej jazyku.

    Samotná Clintonová a jej tím sa však prakticky k žiadnej z týchto špekulácií nijako konkrétnejšie nevyjadrili. Mainstreamové médiá jej údajnému zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu neprikladajú žiadnu pozornosť a každé ďalšie podozrenia zmetú zo stola s tým, že majú iba znížiť jej vyhliadky na úspech v novembrových voľbách. Zatiaľ sa však nezdá, že by zdravotný stav demokratickej kandidátky znepokojoval voličov. Podľa aktuálnych prieskumov má Clintonová do Bieleho domu bližšie než Donald Trump.

    Zdroj: YouTube/Hillary nespôsobilá byť prezidentkou – na pokraji nervového zrútenia? Záchvaty kašľa, mŕtvica, demencia

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -