Clintonová je schopná rozpútať tretiu svetovú vojnu s Ruskom, varuje Trump

    0
    Hillary Clintonová (Autor: TASR)

    Ohio je jedným z nerozhodných štátov, ktoré budú hrať kľúčovú rolu v utorkových prezidentských voľbách. Od roku 1964 platí, že kto zvíťazí v Ohiu, stane sa prezidentom. Toto bol Trumpov posledný míting v Ohiu pred utorkovými voľbami.

    Republikánski priaznivci sa dostali do varu, už keď sa po úvodných prejavoch miestnych republikánskych predstaviteľov začala otvárať zadná stena hangáru a na letisku pristál známy Boeing 757 s nápisom Trump. Ten nakoniec doroloval až k hangáru. Trump si sám otvoril dvere, po schodíkoch zišiel na plochu letiska miestnych vojenských leteckých opravovní a dokráčal na pódium.

    Hneď na úvod sa pustil do Clintonovej a jej aféry s používaním súkromného servera, prostredníctvom ktorého ako ministerka zahraničných vecí posielala pracovné maily – a to aj také, ktoré mali ostať podľa zákona utajené. “Týka sa to 650.000 mailov,” zdôraznil Trump. Podľa neho úrady vôbec nemali dovoliť jej kandidatúru. “Toto mám na mysli, keď hovorím o týchto voľbách ako zmanipulovaných,” dodal. Odpoveďou bolo skandovanie publika: “Zatvoriť ju!”

    “Mojím programom je navrátiť do Ameriky pracovné miesta,” vyhlásil ďalej Trump. “Pracovné miesta a peniaze posielame do Mexika a naspäť dostávame drogy a nezamestnanosť,” pokračoval a dodal, že ak sa stane prezidentom, na americko-mexickej hranici postaví múr. “Zakaždým, keď vidím, ako americké spoločnosti presúvajú pracovné miesta do Mexika, hovorím si, že tento múr musí byť ešte o niečo vyšší,” povedal.

    Trump sa po prípadnom zvolení chystá vypovedať aj Severoamerickú zmluvu o voľnom obchode (NAFTA) medzi USA, Kanadou a Mexikom. “Vypovieme NAFTA a vyrokujeme oveľa lepšie podmienky. Toto je to, čo by som ja nazval férovým obchodom,” povedal tento realitný magnát.

    Trump nedôveruje Clintonovej ani v otázke bezpečnosti. Upozornil na vysokú kriminalitu najmä v centrách amerických veľkomiest a tiež hrozbu terorizmu. Odmieta preto program súčasnej administratívny na prijímanie utečencov zo Sýrie. “Nechceme tu Nice, Paríž či Nemecko,” vyhlásil s poukázaním na teroristické útoky vo Francúzsku a Nemecku.

    “My pozabíjame vodcov Islamského štátu (IS). S Clintonovou je nulová šanca zbaviť sa IS, kým so mnou je stopercentná,” zdôraznil Trump a obvinil svoju súperku z neschopnosti. “To ona a prezident Barack Obama vypustili IS,” vyčítal im a upozornil, že USA minuli bilióny dolárov na vojny na Blízkom východe, ktoré “nemôžeme vyhrať”. Čoho je však Clintonová schopná, je rozpútať tretiu svetovú vojnu konfliktom s Ruskom v Sýrii, myslí si republikánsky kandidát. “Táto osoba je psychicky nestabilná,” dodal.

    Podľa prítomných fanúšikov má Trump veľkú šancu zvíťaziť jednoznačne vo viacerých nerozhodných štátoch a stať sa prezidentom. “Neveríme médiám ani prieskumom verejnej mienky,” povedal pre TASR manželský pár v strednom veku. Na otázku, či sú prieskumy zmanipulované, odpovedala žena bez váhania: “Áno.” 

    - Reklama -