Členovia vlády sa na vystúpení Kisku v parlamente zúčastnia. Ak to bude nevyhnutné, Pellegrini zaujme stanovisko

    0
    Peter Pellegrini a Andrej Kiska (Autor: TASR)

    “Neviem, aký tón zvolí prezident, ako zhodnotí situáciu, no budem ho počúvať a keď to bude nevyhnutné, zaujmem ako predseda vlády stanovisko,” povedal novinárom. Opäť zopakoval, že od začiatku boli dohodnutí, že vláda SR tak, ako sa patrí, na vystúpení o stave republiky v sále bude a bude Kisku počúvať. 

    Prezident SR Andrej Kiska vystúpi v stredu o 14.00 h v Národnej rade SR so správou o stave Slovenskej republiky. Hlava štátu predstupuje pred poslancov so správou o stave spoločnosti pravidelne. Vlani napríklad kritizovala politikov za korupciu a neschopnosť niesť zodpovednosť. Poukazovala na najväčšie slabiny Slovenska, ktorými boli podľa neho školstvo, zdravotníctvo, kvalita života v regiónoch, vylúčené rómske komunity. V správe sa zastával sociálne slabých a nabádal na zlepšenie stavu.

    Kiska ešte pred svojím zvolením do funkcie hovoril, že má záujem vystupovať v parlamente, a to nielen so správou o stave spoločnosti, ale aj v prípade, “keby bolo niečo mimoriadne dôležité, na čo by bolo treba upozorniť parlament”. Povedal tiež, že so správou by chcel vystupovať aspoň raz za rok. Prezident chodí pred poslancov NR SR v termíne okolo výročia jeho inaugurácie, ktorá bola 15. júna 2014.

     

    - Reklama -